Πώς να βγάλετε χρήματα από το YouTube;

Στο YouTube, σίγουρα έχετε δει πολλά βίντεο, αλλά γνωρίζετε πώς να κερδίζετε χρήματα από το YouTube; Αν όχι, τότε αυτή η ανάρτηση είναι για εσάς, γιατί εδώ πρόκειται να μοιραστούμε πλήρη πληροφορίες για το πώς να κερδίζετε χρήματα από το YouTube. Ας δούμε λοιπόν πώς να κερδίζετε χρήματα από το YouTube.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίζετε χρήματα online μέσω του Διαδικτύου, αλλά το YouTube είναι μια εξαιρετική ιδέα για online κέρδη.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε βίντεο κάνοντας τα αγαπημένα σας πράγματα και να κερδίζετε από το YouTube. Πολλοί YouTubers ήδη κερδίζουν χιλιάδες ευρώ από αυτό.

Είτε είστε ειδικός είτε νέος, μετά την ανάγνωση των σημαντικών πληροφοριών σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα από το YouTube.

Τι είναι το YouTube;

Το YouTube είναι μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανεβάσουν τα βίντεό τους και οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να δουν τα βίντεό τους. Αυτοί που ανεβάζουν τα βίντεό τους στο YouTube ονομάζονται YouTuber.

Οι YouTubers ανεβάζουν τα βίντεό τους σε αυτή την πλατφόρμα. Το να ανεβάζεις βίντεο στο YouTube είναι απολύτως δωρεάν. Είναι μια υπηρεσία της Google που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε smartphone, υπολογιστή ή laptop.

Πώς να βγάλεις χρήματα από το YouTube;

Κάθε φορά που πρόκειται για την απόκτηση χρημάτων online από το διαδίκτυο, εγώ αναφέρω πρώτα δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι το Blogging και ο δεύτερος είναι το YouTube. Αυτές οι δύο επιλογές είναι εξαιρετικές για να κερδίσετε χρήματα από το διαδίκτυο.

Και με τους δύο αυτούς τρόπους μπορείτε να βγάλετε χρήματα online από το σπίτι σας. Για να βγάλετε χρήματα από το YouTube, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτό.

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο YouTube;

Μπορείτε να συνδεθείτε στο YouTube με τον λογαριασμό σας Google ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  • Πρώτα, μεταβείτε στον ιστότοπο YouTube.com.
  • Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί SIGN IN (ΣΥΝΔΕΣΗ) στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Συνδεθείτε στην πλατφόρμα του YouTube με τον λογαριασμό σας Gmail.
  • Αν δεν έχετε λογαριασμό Gmail, δημιουργήστε έναν.
  • Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό στο YouTube, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube, όπου μπορείτε να ανεβάσετε τα βίντεό σας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube;

Στο YouTube, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο τύπους καναλιών, ένα προσωπικό κανάλι και ένα επαγγελματικό κανάλι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το επαγγελματικό κανάλι. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του YouTube.
  • Ανοίξτε τη λίστα των καναλιών σας.
  • Κάντε κλικ στο “Δημιουργία νέου καναλιού”.
  • Δώστε στο κανάλι σας ένα μοναδικό και εύκολο όνομα.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία” και το κανάλι σας θα δημιουργηθεί.
  • Προσθέστε καλλιτεχνικά στοιχεία και λογότυπο στο κανάλι σας για να δείχνει επαγγελματικό. Επίσης, δημιουργήστε ένα εισαγωγικό βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζετε το κανάλι σας στο YouTube.

Πώς να ανεβάσετε βίντεο στο YouTube;

Αφού δημιουργήσετε το κανάλι σας στο YouTube, θα πρέπει να ανεβάσετε βίντεο σε αυτό. Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο στο YouTube με τους εξής τρόπους.

  • Μεταβείτε στον ιστότοπο YouTube.com.
  • Τώρα θα δείτε το εικονίδιο μεταφόρτωσης του YouTube στην επάνω πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ σε αυτό.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Μεταφόρτωση βίντεο από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Τώρα μπορείτε να επιλέξετε και να ανεβάσετε το αρχείο βίντεο.
  • Να θυμάστε, πρέπει να ανεβάζετε μόνο βίντεο που έχετε δημιουργήσει εσείς. Πάντα να μοιράζεστε πρωτότυπο περιεχόμενο στο YouTube σας. Έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων στα βίντεό σας.

Οι 3 κορυφαίοι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το YouTube

Ο επίσημος τρόπος για να βγάλεις χρήματα από το YouTube είναι η Μονεταροποίηση, αλλά εκτός από αυτό, μπορείς να κερδίσεις χρήματα από το YouTube με διάφορους άλλους τρόπους.

1. Πρώτος τρόπος – Google AdSense

Αυτός είναι ο επίσημος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από το YouTube. Όταν το κανάλι σας στο YouTube έχει 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες χρόνου παρακολούθησης, μπορείτε να το μονοποιήσετε με το Google AdSense.

  • Για αυτό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του καναλιού και ενεργοποιήστε την επιλογή monetization.
  • Όταν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Google AdSense με το Gmail σας.
  • Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, το YouTube εξετάζει το κανάλι σας και στη συνέχεια εγκρίνει τη μονοποίηση.
  • Μετά την έγκριση, οι διαφημίσεις αρχίζουν να εμφανίζονται στα βίντεό σας, από τις οποίες κερδίζετε χρήματα.
  • Σημειώστε ότι το εισόδημά σας από τις διαφημίσεις εξαρτάται από τα κλικ στις διαφημίσεις. Το 55% των χρημάτων που κερδίζετε από τις διαφημίσεις στο YouTube σας το δίνει η Google ως εκδότης.

Μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω της μεθόδου μεταφοράς χρημάτων (wire transfer). Η Google πραγματοποιεί αυτή την πληρωμή στις 21 κάθε μήνα.

2. Δεύτερη Μέθοδος – Affiliate Marketing

Το Affiliate Marketing είναι ο δεύτερος καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από το YouTube. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προωθήσετε προϊόντα μιας εταιρείας που σχετίζονται με τα βίντεο του καναλιού σας.

Επιπλέον, σε αυτή τη μέθοδο πρέπει να βάλετε τον σύνδεσμο του προϊόντος στην περιγραφή του βίντεο σας. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κλικ στον σύνδεσμό σας και αγοράσουν προϊόντα, τόσο μεγαλύτερη προμήθεια θα κερδίσετε.

  • Για να κερδίσετε χρήματα με αυτό τον τρόπο, πρέπει να συμμετάσχετε σε ένα Affiliate πρόγραμμα. Όπως το Amazon, το Flipkart, το Snapdeal, το Clickbank ή οποιοδήποτε άλλο σχετίζεται με το περιεχόμενό σας.
  • Αφού συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, δημιουργήστε τον Affiliate σύνδεσμο για το προϊόν τους.
  • Προωθήστε το προϊόν στο βίντεό σας και βάλτε τον σύνδεσμο στην περιγραφή.
  • Επίσης, ζητήστε από τους θεατές σας να χρησιμοποιήσουν το προϊόν, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τα βίντεο άλλων YouTuber.

3. Τρίτος τρόπος – Χορηγίες

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το YouTube και μέσω χορηγιών. Όταν το κανάλι σας στο YouTube αρχίζει να γίνεται δημοφιλές, αρχίζετε να λαμβάνετε προσφορές για χορηγίες για τα βίντεό σας.

Οι χορηγοί δίνουν στους YouTubers ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Όταν η βάση των συνδρομητών σας φτάσει τους 5,000, μπορείτε να κάνετε αίτηση για χορηγίες.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να δημιουργείτε βίντεο για τα προϊόντα των χορηγών, απλά μιλώντας, να δημιουργείτε διαφημίσεις και να τις προβάλλετε στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των βίντεό σας.

4. Τέταρτος τρόπος – Πώληση δικών σας προϊόντων

Αν έχετε κάποια επιχείρηση ή οποιοδήποτε προϊόν, μπορείτε να το πουλήσετε και να κερδίσετε χρήματα από το YouTube. Για αυτό, πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα καλό προωθητικό βίντεο για το προϊόν σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο αξιολόγησης για το προϊόν σας. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν το βίντεο αξιολόγησης σας, θα χρησιμοποιούν το προϊόν σας και έτσι θα αποκτήσετε περισσότερους πελάτες.

Για να φέρετε περισσότερες προβολές στα βίντεό σας, μπορείτε να κάνετε SEO στα βίντεό σας, έτσι ώστε τα βίντεό σας να εμφανίζονται στην κορυφή τόσο στο YouTube όσο και στο Google Search.

Leave a Comment