10 είδη περιεχομένου που δεν μπορεί ποτέ να έχουν κυκλοφορία

Αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει κίνηση, τότε δεν εξυπηρετεί καθόλου, δεν μπορείτε να κερδίσετε από αυτήν και δεν θα σας ωφελήσει. Ο λόγος για τον οποίο μια ιστοσελίδα δεν έχει κίνηση είναι το περιεχόμενό της, επειδή η κίνηση της ιστοσελίδας εξαρτάται από το καλό και το κακό περιεχόμενο της.

Αν η ιστοσελίδα σας έχει πολύ περιεχόμενο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και πολλή κίνηση ή ότι θα κερδίσετε περισσότερα, γιατί όπως ένας λιοντάρι είναι καλύτερος από δέκα σκυλιά, έτσι ένα καλό άρθρο σας είναι καλύτερο από δέκα κακά άρθρα.

Έτσι, μια ιστοσελίδα με 100 άρθρα μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση από μια με 1000 άρθρα, αρκεί η πρώτη να έχει καλύτερο και χρήσιμο περιεχόμενο.

Δεν ωφελεί να γράφετε άχρηστο περιεχόμενο, αν γράψετε χρήσιμο υλικό μπορείτε να κάνετε την ιστοσελίδα σας επιτυχημένη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την ανάρτηση σας περιγράφω 10 είδη περιεχομένου που ποτέ δεν θα αποκτήσετε κίνηση, μην γράφετε ποτέ τέτοιο υλικό στην ιστοσελίδα σας.

10 είδη περιεχομένου που δεν πρέπει να γράψετε:

Δεν ωφελεί να γράφετε άχρηστο περιεχόμενο, είναι καλύτερο να γράψετε χρήσιμο υλικό αντί να σπαταλάτε τον χρόνο σας.

1. Ανενδιαφέρον περιεχόμενο

Αυτό το περιεχόμενο που κουράζει τον αναγνώστη, πάντα γράφετε χρήσιμο περιεχόμενο όταν γράφετε κείμενα. Δεν σας λέω να γράψετε βραβευμένο περιεχόμενο, απλά γράψτε περιεχόμενο που θα αρέσει στους αναγνώστες σας.

Σημαντικότερο από το τι λέτε στους αναγνώστες είναι τι θέλουν να ακούσουν από εσάς. Να θυμάστε πάντα: “Όλοι οι αναγνώστες σας αρέσει η ιστοσελίδα σας;”

2. Προσβλητικό περιεχόμενο

Ποτέ μην γράφετε περιεχόμενο που περιλαμβάνει προσβολή κάποιου. Πολλοί σήμερα γράφουν στα social media με λάθος γλώσσα και ακόμα χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις. Μπορείτε να δείτε αυτές τις αναρτήσεις στην UC News, αλλά αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι δημοφιλείς για κάποιο διάστημα, αλλά στη συνέχεια κανείς δεν θα τους θυμάται, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μην κάνετε αυτό το λάθος.

3. Λανθασμένο περιεχόμενο

Αν μοιράζεστε λανθασμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι επιτυχημένη. Με τον καιρό, οι αναγνώστες σας θα σας αγνοούν. Να είστε αληθινοί και να μοιράζεστε σωστές πληροφορίες, γράψτε περιεχόμενο πάνω σε αληθινά θέματα και αποφύγετε το να γράφετε ψεύτικο περιεχόμενο. Μπορεί να σας φέρει στην κορυφή για λίγο, αλλά η αλήθεια θα σας κάνει μεγάλους για πάντα.

4. Περιεχόμενο για εσάς

Περιεχόμενο που γράφετε μόνο για εσάς μπορεί να κουράσει τους αναγνώστες σας. Μπορείτε να γράψετε για τον εαυτό σας στην ιστοσελίδα σας, αλλά μόνο όταν οι αναγνώστες σας θέλουν να μάθουν κάτι για εσάς. Να μην γράφετε χωρίς λόγο για τον εαυτό σας, γιατί αυτό δεν θα το εκτιμήσει κανείς.

5. Περιεχόμενο που δεν είναι χρήσιμο

Περιεχόμενο που είναι άχρηστο και δεν προσφέρει τίποτα στους αναγνώστες σας, σκεφτείτε πριν γράψετε κάτι αν αυτό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες σας ή όχι. Είναι καλύτερο να μην γράφετε άχρηστο περιεχόμενο, καλύτερα να μοιράζεστε στην ιστοσελίδα σας περιεχόμενο που είναι χρήσιμο και αναγκαίο.

6. Περιεχόμενο για ρομπότ/μηχανή αναζήτησης

Περιεχόμενο που γράφετε μόνο για ρομπότ αναζήτησης, κάποτε ειδικοί έγραφαν μόνο για τα ρομπότ, αλλά τώρα οι μηχανές αναζήτησης είναι έξυπνες και αναγνωρίζουν εύκολα τους στόχους σας. Πρέπει να γράφετε για τους αναγνώστες σας και όχι για τον εαυτό σας.

7. Περιεχόμενο για πώληση

Περιεχόμενο που γράφετε για να προωθήσετε ένα προϊόν, όλοι θέλουν να κερδίσουν από την ιστοσελίδα τους, χρησιμοποιούν affiliate marketing και πληρωμένο περιεχόμενο κ.λπ. για να κερδίσουν χρήματα, αυτό δεν είναι λάθος. Αλλά να μην προσφέρετε λανθασμένες πληροφορίες για ένα προϊόν, γιατί μπορεί να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας.

8. Πολύ μεγάλο περιεχόμενο

Περιεχόμενο που έχει πολλές λέξεις, προσπαθήστε πάντα να εξηγήσετε ένα θέμα με λίγες λέξεις και σύντομα για να καταλάβουν εύκολα οι αναγνώστες σας. Μια έρευνα έδειξε ότι μόνο το 20% έως 30% των αναγνωστών προτιμούν να διαβάζουν περιεχόμενο κειμένου, οι περισσότεροι αναγνώστες διαβάζουν μόνο τους τίτλους, τις υψηλές φράσεις και τις υψηλές επισημειώσεις.

9. Πάρα πολύ ή πάρα πολύ λίγο περιεχόμενο

Περιεχόμενο που έχει πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα γραπτά, στο 8ο σημείο είπα ότι μόνο το 30% των αναγνωστών προτιμούν να διαβάζουν κείμενο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γράφετε πολύ λίγο περιεχόμενο.

Μην το πάρετε σοβαρά και γράψτε συμπληρωματικά για να κάνετε κοντύτερα, εκεί που χρειάζεται να γράψετε σύντομο περιεχόμενο και σύντομο περιεχόμενο, αλλά ποτέ μην μοιράζεστε μισή γνώση.

10. Κοπία περιεχόμενο

Περιεχόμενο που έχει κατευθείαν αντιγραφεί από άλλη ιστοσελίδα, αντιγράψτε το και καταστρέψτε την ιστοσελίδα σας, αν γράφετε υποχρεωτικά και άχρηστα σας.

Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να είναι επιτυχήμενοι κάνοντας μικρές αλλαγές, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, οι μηχανές αναζήτησης και οι αναγνώστες θα αγνοήσουν αυτό το περιεχόμενο.

Categories SEO

Leave a Comment