Τι είναι η Domain Authority και πώς να αυξήσετε το DA του ιστολογίου σας;

Οποιοσδήποτε νέος ή παλιός Blogger χρειάζεται απλώς να εμφανιστεί η ανάρτησή του στην πρώτη σελίδα του Google, αλλά η εμφάνιση του blog σας στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο δύσκολη, διότι εξαρτάται από τη Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO). Το SEO περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για την Εξουσία Τομέα (Domain Authority), τι είναι και πώς να αυξήσετε την Εξουσία Τομέα του blog σας.

Η Εξουσία Τομέα είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους και σημαντικούς παράγοντες του SEO. Όσο υψηλότερη είναι η Εξουσία Τομέα (DA) της ιστοσελίδας ή του blog σας, τόσο καλύτερη κατάταξη θα δώσουν οι μηχανές αναζήτησης στο blog σας.

Αν ασχολείστε με το blogging, θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό και να σκέφτεστε πώς να αυξήσετε την Εξουσία Τομέα του blog σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.

Τι είναι η Εξουσία Τομέα;

Η Εξουσία Τομέα είναι ένας βαθμός ή σκορ κατάταξης μηχανών αναζήτησης που κυμαίνεται από 0 έως 100. Αυτός ο βαθμός δίνεται από τη Moz, μια δημοφιλής εταιρεία στις ΗΠΑ που προσφέρει πολλά SEO εργαλεία.

Το σκορ τομέα δείχνει πόσο πιθανό είναι να καταταγεί ο τομέας σας στις μηχανές αναζήτησης. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ του blog, τόσο πιο ψηλά θα εμφανίζεται στην κατάταξη.

Δηλαδή, αν μια ιστοσελίδα έχει σκορ 30 και μια άλλη 40, η ιστοσελίδα με σκορ 40 θα είναι πιο ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τη Wikipedia, η οποία έχει σκορ DA 100 και οι σελίδες της εμφανίζονται πάντα στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

Η Εξουσία Τομέα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν νομίζετε ότι ξεκινήσατε το blog σας σήμερα και η Εξουσία Τομέα του blog σας θα φτάσει από 40 σε 50, αυτό δεν είναι δυνατό.

Για να αυξήσετε την Εξουσία Τομέα της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να εργαστείτε πάνω στο SEO. Η αύξηση της Εξουσίας Τομέα από 15 σε 30 είναι πολύ εύκολη, αλλά αν μιλήσουμε για αύξηση από 65 σε 75 ή 75 σε 85, αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Τώρα που καταλάβατε τι είναι η Εξουσία Τομέα, ας δούμε πώς να αυξήσετε την Εξουσία Τομέα του blog και της ιστοσελίδας σας.

Πώς να αυξήσετε την Αρχή Τομέα του Blog σας;

Για να αυξήσετε το DA score σας, πρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή στρατηγική και να βελτιώσετε το blog σας. Πρέπει να γράψετε πολλά εξαιρετικά άρθρα με καλό περιεχόμενο και να έχετε υπομονή.

Για αυτό, πρέπει να προσέχετε ορισμένα πράγματα κατά τη διάρκεια της συγγραφής και της δημοσίευσης του περιεχομένου σας, ώστε να αυξήσετε την αρχή του τομέα σας. Τώρα, θα σας πω 7 καλούς τρόπους για να αυξήσετε την αρχή του τομέα.

1. Ποιοτικό Περιεχόμενο

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την αρχή του τομέα είναι να δημοσιεύετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι το σημαντικότερο.

Χωρίς να γράφετε ποιοτικό περιεχόμενο, ό,τι κι αν κάνετε, δεν θα καταφέρετε να κατακτήσετε την κορυφή στα αποτελέσματα αναζήτησης και δεν θα αποκτήσετε την επιθυμητή κίνηση.

Επιπλέον, όταν οι αναγνώστες σας επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας και διαβάζουν το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο σας, αν δεν τους αρέσει, δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά στο blog ή την ιστοσελίδα σας. Τα άρθρα μας θα σας βοηθήσουν να γράψετε καλό περιεχόμενο για το blog σας.

2. SEO στη Σελίδα

Το SEO στη Σελίδα είναι επίσης σημαντικό για την αύξηση του DA score. Για αυτό, πρέπει να δώσετε προσοχή στη βελτιστοποίηση στη σελίδα κατά τη συγγραφή των δημοσιεύσεων σας και να γράψετε σωστά τα metadata της ιστοσελίδας σας.

Με τη βοήθεια του SEO στη σελίδα, το DA σας θα αυξηθεί γρήγορα. Οι παράγοντες που περιλαμβάνονται στο SEO στη Σελίδα είναι οι εξής:

  • Στοχευμένη λέξη-κλειδί: Βάλτε τη λέξη-κλειδί που θέλετε να κατατάξετε την ανάρτησή σας στο permalink και στην πρώτη παράγραφο. Εστιάστε κυρίως σε long tail λέξεις-κλειδιά που κατατάσσονται εύκολα.
  • Πυκνότητα λέξεων-κλειδιών: Μην χρησιμοποιείτε επανειλημμένα τη λέξη-κλειδί και προσπαθήστε να τη διατηρήσετε στο 1.5 έως 3%.
  • Permalink: Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί εστίασης στο permalink της ανάρτησης. Εάν ο τίτλος της ανάρτησής σας είναι “Τι είναι το Blog;” η δομή του θα πρέπει να είναι κάπως έτσι https://example.com/blog-kya-hai/
  • Meta description: Γεμίστε το Meta description σας με προσοχή και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λέξη-κλειδί εστίασης.
  • Ετικέτες επικεφαλίδας: Χρησιμοποιήστε τις ετικέτες επικεφαλίδας (H1, H2, H3, H4, H5, H6) ανάλογα με τις ανάγκες στην ανάρτηση.
  • Βελτιστοποίηση εικόνας: Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες που προσθέτετε στην ανάρτηση είναι βελτιστοποιημένες.

Δίνοντας προσοχή σε αυτά τα θέματα, θα μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε καλά το SEO σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το On-page SEO, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο μας.

3. Εσωτερική Σύνδεση

Η καλή εσωτερική σύνδεση βοηθά όχι μόνο στην αύξηση της εξουσίας του τομέα σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον ρυθμό αναπήδησης της ιστοσελίδας σας.

Για να το πετύχετε αυτό, προσθέστε συνδέσμους προς τις παλαιότερες αναρτήσεις σας που σχετίζονται με το περιεχόμενο της νέας ανάρτησης σας. Αυτό καθιστά την ανάρτηση πιο ενημερωτική και ελκυστική.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δίνει στον χρήστη την ευκαιρία να προχωρήσει από μια ανάρτηση σε μια άλλη, μειώνοντας έτσι τον ρυθμό αναπήδησης.

4. Δημιουργία Υψηλής Ποιότητας Πίσω Συνδέσμων

Είναι σαφές ότι ο όρος ‘υψηλής ποιότητας πίσω σύνδεσμος’ σημαίνει ότι μιλάμε για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας πίσω συνδέσμων.

Αν έχετε μια εξουσία τομέα 31 και αποκτάτε ένα σύνδεσμο από μια ιστοσελίδα με εξουσία τομέα 20, τότε δεν θα έχετε τόσο μεγάλο όφελος. Δημιουργήστε πίσω συνδέσμους από ιστοσελίδες με καλή εξουσία τομέα που έχουν σχετικό περιεχόμενο με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Αποφύγετε να δημιουργήσετε πίσω συνδέσμους από ιστοσελίδες που δεν σχετίζονται με τη δική σας ιστοσελίδα, όπως να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο από ένα blog τεχνολογίας σε ένα blog υγείας.

Πολλοί bloggers αγοράζουν πίσω συνδέσμους από ιστοσελίδες όπως το Fiverr και δημιουργούν χαμηλής ποιότητας πίσω συνδέσμους, προκαλώντας αντίκτυπο αντί του οφέλους. Αποφύγετε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα και να μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε πληρωμένους πίσω συνδέσμους.

Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια, αλλά δημιουργήστε πίσω συνδέσμους χειροκίνητα από καλές ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, μοιραστείτε την ανάρτησή σας στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου σχεδόν όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν καλή εξουσία τομέα.

5. Διόρθωση Σπασμένων Συνδέσμων

Για να διατηρήσετε την κατάταξη του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να διορθώνετε ή να αφαιρείτε κακούς και βλαβερούς συνδέσμους από τον ιστότοπό σας.

Αν δεν το κάνετε αυτό, η κατάταξη του ιστότοπού σας θα μειωθεί σταδιακά.

Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας πίσω συνδέσμων, καθώς θα πρέπει να διορθώσετε όλους τους σπασμένους συνδέσμους από τις αναρτήσεις του ιστότοπό σας. Για να εντοπίσετε τους σπασμένους συνδέσμους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα ελέγχου σπασμένου συνδέσμου ή εργαλεία εύρεσης σπασμένου συνδέσμου.

6. Ηλικία του Domain

Η ηλικία του domain βοηθά στην αύξηση της αναζήτησης και της εξουσίας του domain της ιστοσελίδας σας. Αυτό σημαίνει ότι αν η ιστοσελίδα σας είναι παλαιότερη κατά 2-3 χρόνια και ανανεώνεται τακτικά, τότε πιθανότατα δημοσιεύετε συνεχώς ποιοτικό περιεχόμενο.

Γι’ αυτό, αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει spam, τότε θα έχει καλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια νέα ιστοσελίδα δεν μπορεί να αποκτήσει καλή κατάταξη στη Google.

Τώρα πρέπει να εργαστείτε με συνέπεια και να συνεχίσετε να δημοσιεύετε ποιοτικό περιεχόμενο για να αυξήσετε την ηλικία του domain σας. Με τον καιρό, το σκορ DA σας θα αυξηθεί.

7. Τακτικές Ενημερώσεις

Η τακτική δημοσίευση ποιοτικού περιεχομένου στο blog είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσετε την εξουσία του domain. Αν συνεχίζετε να γράφετε άρθρα στο blog σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το DA σας.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά για να αποκτήσετε υψηλή DA, πρέπει να το κάνετε. Αν δεν κάνετε τακτικές ενημερώσεις, το DA σας θα παραμείνει ασταθές.

Επικεντρωθείτε απλώς στη συγγραφή άρθρων με ποιοτικό περιεχόμενο στο blog σας και η εξουσία του domain σας θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η τακτική κοινοποίηση αναρτήσεων έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη, όπως αύξηση της κίνησης στην ιστοσελίδα σας, βελτίωση των ικανοτήτων σας στη συγγραφή και την ευκαιρία να μάθετε νέα πράγματα.

Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να αυξήσετε την εξουσία του domain του blog σας. Ας δούμε τώρα πώς μπορείτε να ελέγξετε την εξουσία του domain του blog σας.

Πώς να ελέγξετε τη Domain Authority του Blog σας;

Για να ελέγξετε την Domain authority, υπάρχουν πολλά online εργαλεία διαθέσιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την αρχή του Domain σας. Ωστόσο, το εργαλείο Moz Open Site Explorer είναι το καλύτερο για αυτό το σκοπό.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Μεταβείτε στο εργαλείο Moz Open Site Explorer
  • Προσθέστε τον σύνδεσμο του τομέα στο πλαίσιο αναζήτησης.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και πραγματοποιήστε την αναζήτηση.
Categories SEO

Leave a Comment