Μάθετε αυτά τα 7 πράγματα πριν γράψετε περιεχόμενο AI

Στην εποχή του 5G, η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αναπτύσσεται με γορία ταχύτητα και πρόσφατα εργαλεία όπως το ChatGPT έχουν γίνει δημοφιλή για τη συγγραφή περιεχομένου, με σημαντική συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης για αυτήν την τεχνολογία AI. Όχι μόνο οι marketers αλλά και άνθρωποι από άλλους τομείς είναι ενθουσιασμένοι να δημιουργήσουν περιεχόμενο με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας AI. Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο με ένα AI εργαλείο, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ορισμένους κινδύνους της AI Content Writing.

Περίπου 80% των ανθρώπων αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους μέσω Google. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστότοποι για κάθε θέμα και ποικιλία περιεχομένου.

Εκεί όπου κάποτε απαιτούνταν ανθρώπινοι συγγραφείς για τη συγγραφή περιεχομένου σε ιστότοπους και blogs, τώρα υπάρχουν πολλά εργαλεία όπως οι γεννήτριες περιεχομένου AI που μπορούν να γράψουν περιεχόμενο σύμφωνα με το θέμα σας.

Ωστόσο, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή, γι’ αυτό σας παραθέτουμε εδώ 10 κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην AI Content Writing.

Πριν από αυτό, πρέπει να καταλάβετε τι είναι η AI Content Writing.

Τι είναι η AI Content Writing;

Η AI Content Writing είναι ένα ρομποτικό σύστημα συγγραφής. Με άλλα λόγια, τα εργαλεία AI δημιουργούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης.

Για παράδειγμα, το ChatGPT χρησιμοποιεί φυσική γεννήτρια γλώσσας για να δώσει φυσικό τόνο στο περιεχόμενο και να μην φαίνεται σαν ρομπότ.

Πριν γράψετε περιεχόμενο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, γνωρίστε αυτούς τους 7 κινδύνους

Η συγγραφή περιεχομένου με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει τώρα πολύ εύκολη. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ περιεχομένου που γράφτηκε από ανθρώπους και από μηχανές, αλλά υπάρχουν πολλά αδύναμα σημεία στη συγγραφή περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σας βλάψουν.

1. Κίνδυνος Ποινής από τη Google

Η Google έχει δηλώσει ρητά ότι είναι αντίθετη στο αυτοματοποιημένο περιεχόμενο. Τον Απρίλιο του 2022, ο John Mueller της Google διευκρίνισε την εγκυρότητα του περιεχομένου που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας: ‘Προς το παρόν, αυτό είναι αντίθετο με τις οδηγίες για webmasters. Έτσι, αν το εντοπίσει η ομάδα κατάχρησης της αναζήτησης, θα το θεωρήσουν spam.’

Αυτό σημαίνει ότι παραβιάζει τις οδηγίες για webmasters της Google και αν εντοπίσει την ομάδα κατάχρησης της αναζήτησης οποιοδήποτε spam στον ιστότοπό σας, θα υπάρξουν συνέπειες.

Η Google μπορεί ακόμα και να σας τιμωρήσει για περιεχόμενο spam ή περιεχόμενο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά το παρόν λέει ότι το περιεχόμενο πρέπει να είναι πρωτότυπο, μοναδικό, αξιόλογο και ελεύθερο από πνευματικά δικαιώματα, ενώ δεν έχει σημασία ποιος το έχει γράψει, αν είναι από εσάς, κάποιον άλλο ή μέσω εργαλείου AI.

2. Κίνδυνος Λανθασμένων Στοιχείων

Συχνά, για να γράψουμε περιεχόμενο AI, εισάγουμε τις ερωτήσεις μας στα εργαλεία AI με αυτό που αποκαλείται τεχνική γλώσσα (command). Μετά την εισαγωγή της εντολής, το AI εργαλείο συγκεντρώνει όλο το σχετικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο και σας παρέχει περιεχόμενο εντός των ορίων των λέξεων που έχετε ορίσει.

Ωστόσο, συχνά δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε πλήρως τα γεγονότα που παρέχει το AI, επειδή το AI δεν έχει γνώση των πολιτικών και των κανόνων της χώρας σας και δεν εγγυάται την απόλυτη ακρίβεια των δεδομένων του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν το περιεχόμενό σας παραβιάζει τους κανόνες της χώρας σας ή μοιράζεστε λανθασμένες πληροφορίες, μπορεί να αντιμετωπίσετε αξίωση.

3. Κίνδυνος Απώλειας Μάρκας

Εάν γράφετε περιεχόμενο AI για τον ιστότοπό ή το blog σας, τότε χάνετε την ξεχωριστή ταυτότητα του blog σας, καθώς κάθε ιστότοπος και blog έχει το δικό του τόνο και γλώσσα που το καθιστούν μοναδικό. Το AI content writing είναι γεννήτρια φυσικής γλώσσας και οι αναγνώστες σας μπορεί να το θεωρούν ρομποτικό και να αποφεύγουν να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας στο μέλλον.

Με τη βοήθεια του AI content writing, μπορείτε να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο, αλλά κάπου ενδέχεται να υποβαθμίσει τη φήμη του blog σας, καθώς το φυσικό γλωσσογεννητικό περιεχόμενο κάνει τους αναγνώστες να νιώθουν αποστασιοποιημένοι και να μην αφιερώνουν πολύ χρόνο στο να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.

4. Κίνδυνος Πλαγιαρίσματος

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η λογοκλοπή. Πολλά AI εργαλεία όπως το ChatGPT-3 υπόσχονται να παρέχουν περιεχόμενο 100% απαλλαγμένο από πλαγιαρισμό, που είναι μέρος του αξιώματος τους.

Ωστόσο, με την αύξηση της δημοτικότητας της AI content writing, υπάρχουν επίσης πολλά AI Content Detector στο διαδίκτυο που μπορούν να σας δείξουν το ποσοστό του περιεχομένου που έχει γραφτεί με τη βοήθεια του AI και πόσο από αυτό είναι πραγματικό.

5. Κίνδυνος Έλλειψης Πρωτότυπων Ιδεών

Με τη βοήθεια ενός AI εργαλείου, μπορείτε να παράγετε περιεχόμενο σε καλή γλώσσα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη πρωτότυπων ιδεών στο περιεχόμενό σας και επίσης δεν προσφέρει ιδέες που σχετίζονται με τους τρέχοντες τάσεις και συναισθήματα σε μια χώρα.

6. Κίνδυνος Φακτικών Σφαλμάτων

Χρησιμοποιείτε AI ή όχι, πρέπει να ελέγχετε τα γεγονότα ως μέρος της ροής εργασίας σας. Ωστόσο, η χρήση της AI για τη δημιουργία περιεχομένου είναι μία από τις μεγαλύτερες κινδύνους σύνδεσης με το AI περιεχόμενο.

Ακόμη και τα καλύτερα μοντέλα γλώσσας, όπως το GPT-3, κάνουν λάθη. Είναι δύσκολο να αναγνωριστούν αυτά τα σφάλματα επειδή συχνά κρύβονται μεταξύ των φακτικών παραγράφων.

7. Κίνδυνος Προκατάληψης στο Περιεχόμενο

Η AI Content writing μπορεί επίσης να παρέχει προκαταλήψεις στο περιεχόμενο σας, καθώς τα AI εργαλεία θα αναζητήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τις εντολές σας, καθιστώντας το περιεχόμενό σας προκατειλημμένο.

Το AI είναι τόσο καλό όσο και η εκπαίδευσή του. Εάν τα δεδομένα είναι προκαταληπτικά, το μοντέλο γλώσσας θα είναι επίσης προκαταληπτικό. Συνήθως, τα περισσότερα μοντέλα AI έχουν ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας για να αποφεύγονται αυτά, αλλά οι προκαταλήψεις μπορεί να παραμένουν.

Το μέλλον της AI-content writing – Το μέλλον της AI-content writing

Εάν εξαρτάστε πλήρως από την AI για τη δημιουργία του περιεχομένου σας, τότε θα έχετε πολύ κείμενο που δεν λέει πολλά. Παρόλα αυτά, αυτό το περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης – ιδίως όταν συνδυάζεται με την ανθρώπινη ειδίκευση. Μάθετε να κυριεύετε το ζώο και θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε κάτι πολύ μοναδικό.

Leave a Comment