Πώς να κάνετε τον ιστότοπο και το blog σας να γίνουν δημοφιλή σε λίγο χρονικό διάστημα;

Στη σύγχρονη εποχή, κάθε νέος blogger που ξεκινάει αντιμετωπίζει το ερώτημα “Πώς να κάνω το blog μου επιτυχημένο, διάσημο και δημοφιλές σε λίγο χρόνο;” Καθώς ο ανταγωνισμός στον χώρο του blogging έχει γίνει πολύ έντονος, όλοι επιθυμούν να επιτύχουν γρήγορα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταφέρετε το blog σας να γίνει δημοφιλές σε λίγο χρόνο.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας πω ότι να γίνετε διάσημος blogger και να επιτυγχάνετε επιτυχία στο blogging είναι το ίδιο πράγμα. Όταν γίνετε επιτυχημένος blogger, φυσικά θα γίνετε και διάσημος.

Ωστόσο, εδώ μιλάμε όχι μόνο για την επιτυχία αλλά και για το πώς να επιτύχετε γρήγορα. Γι’ αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε μερικούς τρόπους που θα βοηθήσουν το blog μας να γίνει δημοφιλές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να εξετάσουμε τι κάνουν οι blogger που επιτυγχάνουν γρήγορα επιτυχία και ποια λάθη κάνουν εκείνοι που αποτυγχάνουν στο blogging.

Με βάση αυτά, θα πρέπει να διαχειριστούμε το blogging μας έτσι ώστε να αποφύγουμε τα λάθη και να καταφέρουμε το site και το blog μας να γίνουν δημοφιλή σε λίγο χρονικό διάστημα.

10 τρόποι για να κάνετε τον ιστότοπο και το blog σας δημοφιλή σε λίγο χρόνο

Ακολουθώντας τις συμβουλές και τα κόλπα που παρατίθενται εδώ, μπορείτε να κάνετε το blog σας και τον εαυτό σας πολύ γρήγορα δημοφιλή.

1. Ξεκινήστε με ένα brand

Για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο blog σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με πλήρη προετοιμασία. Πριν ξεκινήσετε το blogging, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τα βασικά της blogging.

Αφού αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις του blogging, τότε ξεκινήστε την πρακτική του. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

Να ξεκινάτε το blogging χωρίς γνώσεις είναι σαν να προσπαθείτε να περπατήσετε σε ένα σκοτ

2. Επενδύστε στον ιστότοπό σας

Εάν θέλετε να κάνετε το blog σας δημοφιλές σε ελάχιστο χρόνο, τότε θα πρέπει να επενδύσετε για να κάνετε το blog σας καλύτερο. Μόνο έτσι οι άνθρωποι θα ελκυστούν στο blog σας.

Από την αρχή, κάντε το blog σας μια διακεκριμένη μάρκα. Γι’ αυτό επιλέξτε μια καλή πλατφόρμα blogging (όπως το WordPress), επιλέξτε θέμα και σχεδιάστε το blog σας με επαγγελματική εμφάνιση.

3. Γράψτε κάτι νέο και διαφορετικό

Ο μεγαλύτερος λόγος που αποτυγχάνουν πολλοί στο blogging είναι ότι γράφουν όπως και οι άλλοι. Αν θέλετε να επιτύχετε στο blogging σε λίγο χρόνο, θα πρέπει να γράψετε κάτι πρωτότυπο και εξαιρετικό.

Μην αντιγράφετε το περιεχόμενο άλλων bloggers. Οι άνθρωποι θα επισκεφθούν το blog σας μια φορά, αλλά αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δε θα επιστρέψουν.

4. Γράψτε το καλύτερο περιεχόμενο

Υπάρχουν πολλοί bloggers και καθημερινά δημιουργούνται χιλιάδες blogs. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γράφουν πραγματικά καλά και εξαιρετικά. Αν είστε ικανός να γράψετε καλύτερα από τους υπόλοιπους, τότε θα γίνετε αστέρας σε λίγο χρόνο.

Γιατί με καλό περιεχόμενο, ο επισκέπτης θα επιστρέφει συχνά στον ιστότοπό σας και αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία στον ιστότοπό σας, πράγμα που σημαίνει ότι το blog σας θα γίνει δημοφιλές.

Μην γράφετε όπως έχουν ήδη γράψει πολλοί bloggers. Αντιθέτως, γράψτε περιεχόμενο το οποίο μόνο μια φορά ανάγνωσης θα κάνει τον επισκέπτη να γίνει σταθερός αναγνώστης του ιστότοπού σας.

5. Αναρτήστε στη σωστή ώρα

Αν γράφετε ένα ημερολόγιο ιστολόγιο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να αναρτήσετε το άρθρο σας όποτε θέλετε. Αλλά αν γράφετε ιστολόγιο για άλλους και θέλετε να επιτύχετε γρήγορα, τότε πρέπει να γράφετε τακτικά.

Δεν εννοώ να γράφετε όλο τον χρόνο. Απλά πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα για τη δημοσίευση των άρθρων σας. Πρέπει να συνεχίσετε να αναρτάτε τα άρθρα σας ακριβώς τη στιγμή που έχετε ορίσει.

Μπορείτε να γράφετε άρθρα καθημερινά, κάθε δύο ημέρες, κάθε πέντε ημέρες ή ακόμα και μια φορά την εβδομάδα. Απλά πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα για τη δημοσίευση τους, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν πότε θα δημοσιεύσετε νέα άρθρα στο ιστολόγιό σας.

6. Γίνετε επαγγελματίας, μην παραμένετε αρχάριοι

Πρέπει να εργαστείτε ως επαγγελματίας ιστολόγιο, όχι ως αρχάριος, για να μην αγνοούν οι άλλοι το ιστολόγιό σας επειδή είστε νέος.

Οι αναγνώστες σας πρέπει να αισθάνονται ότι είστε επαγγελματίας και ότι το ιστολόγιό σας είναι χρήσιμο για αυτούς, έτσι ώστε να μπορούν να μαθαίνουν κάτι καινούργιο και βελτιωμένο κάθε μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνετε γρήγορα ένας κορυφαίος ιστολόγιο.

7. Χρησιμοποιήστε τα social media

Για να κάνετε το ιστολόγιό σας δημοφιλές σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα social media θα σας βοηθήσουν περισσότερο από όλα. Να είστε ενεργός στα social media και να συνδεθείτε με νέους ανθρώπους. Πείτε τους για το ιστολόγιό σας.

Δημιουργήστε λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με το όνομα του ιστολογίου σας και προσπαθήστε να συνδέσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με το ιστολόγιό σας. Χρησιμοποιήστε Facebook, WhatsApp, Twitter και άλλα.

8. Συνδεθείτε με άλλους ιστολόγιους

Μην περιορίζεστε μόνο στο κοινό σας, αλλά συνδεθείτε με άλλους ιστολόγιους σαν εσάς. Συνομιλήστε μαζί τους και ζητήστε να συνδέσουν το ιστολόγιό σας στο δικό τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε guest posting στα ιστολόγια τους.

Θα βρείτε πολλούς ανθρώπους εδώ που θα σας δώσουν συνδέσμους dofollow αν γράψετε ένα guest post για αυτούς. Αυτό θα βελτιώσει την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης και θα σας δώσει περισσότερη οργανική κίνηση.

9. Βελτιστοποίηση SEO για την ιστοσελίδα σας

Όταν έχετε πολύ κίνηση στο blog σας, είναι προφανές ότι το blog σας θα είναι δημοφιλές τώρα, και για να φέρετε κίνηση στο blog σας, είναι σημαντικό να κατατάσσεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Για να κατακτήσετε την κορυφή στις μηχανές αναζήτησης, πρέπει να κάνετε Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO) για την ιστοσελίδα σας.

Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων σας, να επιλέξετε φιλικό προς την SEO τίτλο και να γράψετε φιλικό προς την SEO περιεχόμενο, ώστε να εμφανίζεται στην κορυφαία αναζήτηση της Google.

10. Δημιουργήστε ένα κανάλι YouTube για το blog σας

Σήμερα οι άνθρωποι προτιμούν το περιεχόμενο βίντεο περισσότερο από το κείμενο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να έχετε ένα YouTube κανάλι για το blog σας.

Δημιουργήστε ένα YouTube κανάλι με το όνομα του blog σας ή για το blog σας και δημιουργήστε σχετικά βίντεο με το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας. Περιλάβετε τον σύνδεσμο της ανάρτησής σας στο βίντεο και προσθέστε το βίντεο και στην ανάρτηση.

11. Εξυπηρετήστε τους ανθρώπους σαν σερβιτόρος

Δεν μπορείτε να κάνετε το blog σας γρήγορα δημοφιλές απλά δημοσιεύοντας αναρτήσεις. Πρέπει να εργαστείτε σαν σερβιτόρος σε ένα ξενοδοχείο και να συνδέσετε το blog σας με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Αν απλά δημοσιεύσετε μια ανάρτηση και τη δημοσιεύσετε στο blog σας, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να γίνει δημοφιλές. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το blog σας κατατάσσεται στην Google, τότε θα αποκτήσετε κίνηση και τότε το blog σας θα γίνει δημοφιλές.

Αυτά τα σημεία τα προσθέτω ξεχωριστά. Αν και δεν είναι τόσο σημαντικά, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη γρήγορη επιτυχία του blog σας.

Leave a Comment