Το Google μπορεί να σας επιβάλει ποινή για αυτούς τους 10 κακούς συνδέσμους

Κάθε blogger γνωρίζει ότι τα Backlinks είναι πολύ σημαντικά για το SEO του ιστολογίου μας. Ωστόσο, οι λανθασμένα δημιουργημένοι Backlink (ή κακοί σύνδεσμοι) μπορούν να είναι επικίνδυνοι για το ιστολόγιο. Τόσο πολύ ώστε οι κακοί αυτοί σύνδεσμοι μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή από τη Google. Σε αυτό το άρθρο σήμερα σας εξηγώ για 10 τέτοιους κακούς συνδέσμους.

Το Backlink είναι ένα σημαντικό παράγοντας κατάταξης, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και πώς οι κακοί σύνδεσμοι μπορούν να βλάψουν το SEO του site σας.

Ο κακός συνδεσμογράφος μπορεί να προκαλέσει μείωση στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας από τον αλγόριθμο της Google ή, ακόμα χειρότερα, να λάβετε μια χειροκίνητη ενέργεια.

Παρόλο που η Google αγνοεί κάποιους κακούς συνδέσμους, πολλοί από αυτούς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημία στην κατάταξη του site σας, ακόμα και να σας προσάψει ποινή η Google.

Εδώ θα αναλύσουμε 10 διαφορετικούς τύπους κακών συνδέσμων που μπορούν να σας οδηγήσουν σε ποινή από τη Google.

Πολλοί bloggers, προκειμένου να αποκτήσουν γρήγορα υψηλή κατάταξη, κατασκευάζουν συνδέσμους με αυτόν τον τρόπο, αλλά συχνά αντί να αυξάνουν την κατάταξη τους, μειώνουν την κατάταξη τους ιστοσελίδων ή ιστολογίων τους.”

1. Συνδέσεις Δελτίου Τύπου

Οι συνδέσεις δελτίου τύπου ήταν πολύ δημοφιλείς πριν περίπου 10 χρόνια. Ήταν τόσο εύκολο να δημιουργηθούν τέτοιου είδους συνδέσεις ώστε όλοι μπορούσαν να τις δημιουργήσουν με μεγάλη ευκολία.

Τότε αρκούσε να γραφτεί ένα δελτίο τύπου και να διανεμηθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες διανομής δελτίων τύπου.

Πολλοί ακόμα κάνουν αυτό το πράγμα σήμερα. Ήταν μια τακτική SEO που καταχραζόταν το σύστημα και τώρα η Google τα θεωρεί αυτά τα είδη συνδέσεων ως σχέδιο συνδέσεων.

Για τον λόγο αυτό, θα έπρεπε να αποφεύγετε τη δημιουργία τέτοιου είδους συνδέσεων δελτίου τύπου και, αν το έχετε ήδη κάνει, να το σταματήσετε άμεσα, καθώς η Google μπορεί να επιβάλει ποινές.

2. Συνδέσεις Φόρουμ Συζητήσεων

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι όχι όλες οι συνδέσεις από φόρουμ συζητήσεων είναι κακές. Αν προέρχονται από ιστοσελίδες φόρουμ υψηλής ποιότητας, είναι εντάξει.

Ωστόσο, αν έχετε χιλιάδες συνδέσεις από φόρουμ συζητήσεων ή αν έχετε δημιουργήσει συνδέσεις από φόρουμ με spam και χαμηλή ποιότητα, τότε είναι λάθος.

Οποιαδήποτε σύνδεση δημιουργείται από spam και χαμηλή ποιότητα φόρουμ μπορεί να οδηγήσει σε ποινή από τη Google.

3. Πολλές Τυχαίες Nofollow Συνδέσεις

Ορισμένοι προσπαθούν να απογειώσουν την Google κάνοντας την αδέξια, ώστε να μην ανιχνευτούν οι spammy τακτικές τους. Αλλά σκεφτείτε λίγο.

Παλαιότερα αυτό ίσχυε και πολλοί είχαν επιτυχία με αυτό, αλλά τώρα είναι πολύ αμφίβολο, γιατί οι αλγόριθμοι της Google έχουν γίνει πολύ πιο προηγμένοι.

Αν χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένα προγράμματα για τη δημιουργία backlinks στην ιστοσελίδα σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Google να τα εντοπίσει και να σας τιμωρήσει.

Χιλιάδες nofollow backlinks από διάφορες ιστοσελίδες είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την ιστοσελίδα σας και μπορεί να οδηγήσει σε ποινή από τη Google.

4. Συνδέσεις Ξένων Guestbooks

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από αυτό το είδος συνδέσεων. Οι συνδέσεις από ξένα guestbooks μπορούν να τοποθετούνται είτε χειροκίνητα είτε αυτοματοποιημένα και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Αν έχετε υποψίες ότι συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να τα απορρίψετε άμεσα. Αλλιώς, μπορείτε να τιμωρηθείτε από τη Google εξαιτίας τους.

Και ποτέ μη δημιουργείτε αυτού του είδους τις συνδέσεις, και αν το κάνετε τώρα, σταματήστε το αμέσως, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει τη Google να σας τιμωρήσει.

5. Ιδιωτικά Δίκτυα Blog

Κάποτε τα ιδιωτικά δίκτυα blog ήταν ένα εξαιρετικό μέσο για να κερδίσετε backlink και να βελτιώσετε την κατάταξη στη Google. Αλλά τώρα αυτή η τακτική δεν λειτουργεί πλέον.

Η δημιουργία μεγάλης κλίμακας ιδιωτικών δικτύων blog μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οργανικής κυκλοφορίας για την ιστοσελίδα σας. Παρόλο που η Google μπορεί να κάνει λίγο καιρό για να τα ανιχνεύσει, τελικά θα το κάνει.

6. Συνδέσεις Κοινωνικών Σελιδοδεικτών

Πλέον η Google θεωρεί και τις συνδέσεις από κοινωνικούς σελιδοδείκτες ως μεταχειρισμένες. Αν τις χρησιμοποιείτε υπερβολικά, μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Σκεφτείτε πριν τις χρησιμοποιήσετε και προσπαθήστε να τις αποφύγετε, διότι μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία από τη Google, καθώς θεωρείται και αυτό ένα σχέδιο συνδέσεων.

7. Υποβολή σε Καταλόγους

Οι υπηρεσίες υποβολής σε κατάλογο συχνά υποσχένται ότι θα βελτιώσουν την κατάταξη της Google σας. Οι χαμηλής ποιότητας καταλόγοι όμως μπορεί να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επομένως, δεν είναι λάθος να πείτε ότι “αυτό είναι παράβαση”, αλλά η δημιουργία φυσικών συνδέσεων από σχετικούς και στοχευμένους καταλόγους είναι αποδεκτή.

Υπάρχουν πολλοί κατάλογοι όπως το BOTW, το AboutUs, το Spoke.com, το Blogarama κλπ. που εξακολουθούν να έχουν αξία, αλλά η σύνδεση με χαμηλή ποιότητα καταλόγους μπορεί να είναι επικίνδυνη.

8. Σχόλια Ιστολογίων

Ιστορικά, τα σχόλια σε ιστολόγια ήταν μία από τις πιο καταχρηστικές τεχνικές στρατηγικές SEO. Χρησιμοποιούνταν λανθασμένα για τη δημιουργία backlink.

Οι nofollow backlinks πολύ συχνά δημιουργούνται μέσω σχολίων ιστολογίων. Οι spammers εκμεταλλεύονται εύκολα το σύστημα σχολίων ιστολογίων.

Ωστόσο, δεν είναι λάθος να δημιουργείτε συνδέσεις μέσω σχολίων σε όλες τις ιστοσελίδες, από ορισμένες υψηλής ποιότητας ιστοσελίδες, ένα nofollow link μπορεί να είναι επίσης πολύτιμο.

Αλλά οι χιλιάδες συνδέσεις που δημιουργούνται μέσω spam ιστολογίων είναι επικίνδυνες και μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή από τη Google.

9. Υπηρεσίες Fiverr ή άλλες φθηνές συνδέσεις

Αυτή είναι η μέχρι τώρα μεγαλύτερη πολιτική κατάχρησης στο SEO. Κάτω από αυτήν, οι άνθρωποι επιδιώκουν να αποκτήσουν κατάταξη στο Google αγοράζοντας backlink από ιστοσελίδες όπως το Fiverr.

Αυτό είναι ένα πολύ κακό τρόπος να δημιουργήσετε backlink και δεν είναι μέρος των οδηγιών της Google. Είναι εντελώς αντίθετο και είναι αρκετό για να τιμωρηθεί από τη Google.

Αν έχετε αγοράσει συνδέσμους για την ιστοσελίδα σας με αυτόν τον τρόπο και η Google το ανιχνεύσει, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τιμωρηθεί η ιστοσελίδα σας.

10. Προγράμματα αυτόματης δημιουργίας συνδέσμων

Έχετε ακούσει για το GSA Search Engine Ranker, το Scrape Box ή το XRumer; Με αυτά τα εργαλεία μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς συνδέσμους.

Αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η μέθοδος έχει γίνει λιγότερο αποτελεσματική. Η Google δεν επιτρέπει πλέον αυτού του είδους τη δημιουργία συνδέσμων. Ειδικά στην κύρια ιστοσελίδα σας, δεν πρέπει να το κάνετε καθόλου.

Αν κάποιος το κάνει, πρέπει να γνωρίζει ότι η Google έχει προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά με αλλαγές στα αλγόριθμά της. Η Google μπορεί να τιμωρήσει τον ιστότοπο γι’ αυτό.

Categories SEO

Leave a Comment