Τι είναι το Online Notepad και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Όλοι χρησιμοποιούμε πολλά λογισμικά/εφαρμογές στους υπολογιστές ή τα κινητά μας, αλλά έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα Online Notepad; Στο σημερινό άρθρο θα σας μιλήσουμε για αυτό, τι είναι αυτό το online notepad και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Πόσο σημαντικό (Important) είναι αυτό για μαθητές και επαγγελματίες συγγραφείς.

Η ζωή των μαθητών περιστρέφεται γύρω από εργασίες, διατριβές και ακαδημαϊκές εργασίες. Και η ολοκλήρωση των ανατεθειμένων εργασιών εντός της καθορισμένης προθεσμίας γίνεται μια δύσκολη εργασία. Έχετε κουραστεί να παίρνετε μαζί σας σημειωματάρια και ημερολόγια παντού; Λοιπόν, μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει.

Τις τελευταίες ημέρες, το blogging και η συγγραφή περιεχομένου έχουν γίνει ένας αναδυόμενος τομέας. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βγάζετε το σημειωματάριό σας κάθε φορά που έχετε μια ιδέα, σκέψη ή άλλη σχετική σημείωση. Στα ακόλουθα τμήματα, θα διερευνήσουμε σε βάθος τη σημασία της χρήσης ενός online notepad και θα τονίσουμε τα οφέλη του. Συνεχίστε να διαβάζετε!

Τι είναι το σημειωματάριο;

Το Notepad είναι ένας απλός επεξεργαστής κειμένου (simple text editor), ο οποίος δημιουργεί και επεξεργάζεται απλά έγγραφα κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και την επεξεργασία plain text documents.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί Notepad software για Windows και Mac και πολλές εφαρμογές για Android και iOS. Αν και κάθε νέο κινητό τηλέφωνο έρχεται με ένα Notepad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε third party apps για περισσότερα χαρακτηριστικά.

Τι είναι το Online Notepad;

Με τον όρο Online Notepad εννοούμε εκείνα τα εργαλεία website που παρέχουν online notepad. Όπως το online notepad, το οποίο είναι ένα free & paid notepad και έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά.

Εκτός από τη δημιουργία εγγράφων, μπορείτε επίσης να κάνετε direct upload από τη τοπική σας συσκευή και να τα επεξεργαστείτε εύκολα. Υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε και για τα χαρακτηριστικά του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το online notepad για να γράψετε τις καθημερινές σας σημειώσεις, εργασίες και ακόμη και υλικό έρευνας.

Η σημασία του online notepad για διάφορους τομείς

Ανάλογα με τη δουλειά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το online notepad με τον δικό σας τρόπο. Εδώ σας δίνουμε μερικά παραδείγματα χρήσης του online notepad σε σημαντικούς τομείς.

1. Χρήση του online σημειωματάριου για μαθητές

Στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι μαθητές δεν περιορίζονται μόνο στο να διαβάζουν βιβλία. Το εκπαιδευτικό σύστημα αυτής της εποχής έχει γίνει πολύ προοδευτικό και παραγωγικό. Τώρα οι μαθητές έχουν ανατεθεί δημιουργικές γραφές και έρευνες. Αυτές οι εργασίες δεν είναι μόνο για να αυξήσουν τις γνώσεις τους, αλλά έχουν άμεση επίδραση και στους βαθμούς τους.

Έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι για τα σύγχρονα προβλήματα χρειάζονται σύγχρονες λύσεις. Οπότε, γιατί να μην βρούμε τη λύση; Εδώ είναι η σύγχρονη λύση για να υποστηρίξουμε τις ακαδημαϊκές γραφές των μαθητών. Είναι εύκολο για τους μαθητές να φέρουν μαζί τους λάπτοπ στα σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια. Σωστά; Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λάπτοπ τους για να κρατούν σημειώσεις.

Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Το να γράφεις σε σημειωματάριο σημαίνει ότι πρέπει να γράφεις με καλή γραφή για να το καταλάβεις αργότερα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το γράψιμο ή τη μορφοποίηση με το online σημειωματάριο. Σου επιτρέπει να γράφεις ομοιόμορφα χωρίς να διακόπτεις τη ροή της γραφής σου.

Τις περισσότερες φορές, οι μαθητές ξεχνούν να φέρουν το σημειωματάριό τους κάθε μέρα. Ως αποτέλεσμα, χάνουν την παρακολούθηση των σημειώσεών τους γιατί δεν θυμούνται σε ποιο ημερολόγιο ή σημειωματάριο έγραψαν. Με το online σημειωματάριο, δεν έχουν την ταλαιπωρία να κουβαλούν σημειωματάριο, απλά πηγαίνουν στο διαδίκτυο και αρχίζουν να κάνουν σημειώσεις όποτε και όπου θέλουν.

2. Χρήση του online σημειωματάριου για επαγγελματίες συγγραφείς

Σχεδόν κάθε εργασία απαιτεί τη χρήση λάπτοπ, ειδικά για γραπτές εργασίες. Οπότε γιατί να μην προχωρήσεις σε μια πιο φορητή επιλογή, αντί να κουβαλάς ένα σημειωματάριο παντού;

Οι γραπτές εργασίες είναι κουραστικές γιατί όλος ο χρόνος σου δαπανάται στην έρευνα, στη συλλογή ιδεών, στη λήψη σχετικών σημειώσεων και στη γραφή. Και αν γράφεις το υλικό της έρευνας ή τις ιδέες σου σε σημειωματάριο ή ημερολόγιο, ήρθε η ώρα να βγεις από αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο σημειώσεων.

Το διαδικτυακό επεξεργαστή κειμένου θα σας επιτρέψει να γράψετε και να επεξεργαστείτε το κείμενό σας σε ένα μόνο μέρος. Με τον επεξεργαστή κειμένου, μπορείτε όχι μόνο να γράψετε αλλά και να μοιραστείτε το κείμενό σας με τους φίλους και τους συναδέλφους σας.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το MS Word στον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας. Μπορείτε απλά να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να αρχίσετε να γράφετε το blog ή το άρθρο σας. Ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να προτιμήσετε τα διαδικτυακά σημειωματάρια έναντι των φυσικών είναι ότι το να γράφετε σε σημειωματάρια με στυλό δεν είναι πάντα διασκεδαστικό· ωστόσο, με ένα πληκτρολόγιο, είναι.

Οι συγγραφείς έχουν καλή άνεση με το πληκτρολόγιο επειδή είναι απαραίτητο για τη δουλειά τους. Η χρήση ενός σημειωματάριου σημαίνει κανένας επιπλέον κόπος, αναζήτηση, τύπος, αναζήτηση, τύπος, και είστε έτοιμοι.

Οι συγγραφείς περιεχομένου και οι bloggers πρέπει να γράφουν καθημερινά πολλά κείμενα, που σημαίνει ότι θα ήταν δύσκολο να κρατούν σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο λόγω της δυσκολίας πρόσβασης. Εάν χρησιμοποιούν διαδικτυακό σημειωματάριο, θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο γραπτό τους υλικό. Μπορούν να δουν το περιεχόμενο με λίγα μόνο κλικ.

Και ένα άλλο απαραίτητο μέρος της δουλειάς των συγγραφέων είναι να μοιράζονται την εργασία που τους έχει ανατεθεί με τους ανώτερους, τους προϊστάμενους ή το αρμόδιο τμήμα. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει πάντα να ψάχνουν στο φάκελο ή στο συγκεκριμένο αρχείο που θέλουν να μοιραστούν. Αλλά αν υπάρχουν ήδη πολλές αποθηκευμένες αρχεία στον φορητό υπολογιστή, θα πάρει λίγο χρόνο να τα βρουν όταν τα χρειάζονται.

Με το διαδικτυακό σημειωματάριο, μπορούν εύκολα και γρήγορα να μοιραστούν τα αρχεία με όποιον θέλουν. Μπορούν να αντιγράψουν το κείμενο και να το επικολλήσουν στη συνομιλία της συνάντησης. Έχουμε συζητήσει τη σημασία της χρήσης του διαδικτυακού σημειωματάριου. Ας προχωρήσουμε στον τρόπο λειτουργίας του. Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε τους διαδικτυακούς επεξεργαστές κειμένου, σωστά; Διαβάστε το επόμενο μέρος για να μάθετε σχετικά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα διαδικτυακό σημειωματάριο για να γράψετε;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση των επεξεργαστών κειμένου για να γράψετε. Πρώτα, πηγαίνετε στο σημειωματάριο. Τα περισσότερα διαδικτυακά σημειωματάρια παρέχουν δύο επιλογές.

Μία επιλογή λέει ‘Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο’ και η άλλη ‘Μεταφορτώστε από τη συσκευή’. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα δείτε ένα κουτί εισόδου στους επεξεργαστές κειμένου. Ξεκινήστε να γράφετε σε αυτό το κουτί. Μόλις τελειώσετε την γραφή των σημειώσεων σας, αποθηκεύστε τις.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο για μελλοντική χρήση, και αν δεν βλέπετε την επιλογή λήψης σε κάποιο διαδικτυακό σημειωματάριο, μην ανησυχείτε. Έχουμε και λύση για αυτό το πρόβλημα.

Μόλις ολοκληρώσετε το έργο, μπορείτε να αντιγράψετε το γραπτό περιεχόμενο και να το επικολλήσετε στο προεπιλεγμένο σημειωματάριο του φορητού υπολογιστή σας για μελλοντική χρήση. Αν θέλετε να το επεξεργαστείτε για κάποιες τελικές αλλαγές, μπορείτε να ανεβάσετε απευθείας ένα υπάρχον αρχείο κειμένου από τη συσκευή σας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα διαδικτυακά σημειωματάρια, θα αποφύγετε να μεταφέρετε στυλό και τετράδια. Θα εξοικονομήσετε χρόνο και επιπλέον προσπάθεια από το να γράφετε με το στυλό.

Τα διαδικτυακά σημειωματάρια βοηθούν τους μαθητές και τους επαγγελματίες συγγραφείς να κάνουν τη δουλειά τους και το ακαδημαϊκό τους έργο. Αν έχετε κουραστεί να γράφετε σημειώσεις σε τετράδια κάθε φορά, είναι καιρός να προχωρήσετε.

Leave a Comment