Τι είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών και γιατί είναι απαραίτητη για το SEO;

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι ένας διαδικασία με τη βοήθεια της οποίας αναζητούμε τους όρους που αναζητούνται περισσότερο στις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να τους προσθέσουμε στο περιεχόμενό μας και να επιτύχουμε υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζητήσεων. Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του SEO, το οποίο μας επιτρέπει να αυξήσουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας μας. Εδώ θα μάθουμε τι είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών και γιατί είναι σημαντική για το SEO.

Στο Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης αναζητούμε οποιοδήποτε περιεχόμενο με τη βοήθεια λέξεων-κλειδιών. Ο στόχος της έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι να βρούμε όρους που προσελκύουν υψηλή κίνηση στις μηχανές αναζήτησης.

Χωρίς έρευνα λέξεων-κλειδιών, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες λέξεις-κλειδιά πρέπει να βελτιστοποιήσουμε για το blog μας, ώστε να αυξήσουμε την κίνηση που λαμβάνουμε.

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τι είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών και γιατί πρέπει να την κάνουμε.

Τι είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών;

Έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης που χρησιμοποιείται για την εύρεση εναλλακτικών όρων αναζήτησης. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές εργασίες SEO, καθώς βοηθάει στην αναγνώριση δημοφιλών λέξεων και φράσεων.

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι το πρώτο βήμα για τη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτό βοηθά να καταλάβουμε πόση ζήτηση υπάρχει για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί στην αγορά και ποιος ανταγωνισμός υπάρχει για να βελτιστοποιήσουμε το blog μας.

Μέσω της έρευνας, όχι μόνο εκτιμούμε την επικείμενη κίνηση και τον ανταγωνισμό, αλλά παίρνουμε και ιδέες για το επόμενο blog post μας.

Τελικά, η έρευνα λέξεων-κλειδιών μας βοηθάει να βρούμε τις λέξεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να αναζητούν περιεχόμενο και να βελτιστοποιήσουμε το blog μας για αυτές, οδηγώντας στη σωστή κίνηση στην ιστοσελίδα μας.

Έτσι, μπορούμε εύκολα να κατατάξουμε τις αναρτήσεις του blog μας για ειδικά λέξεις-κλειδιά στις μηχανές αναζήτησης.

Ποια είναι τα οφέλη της έρευνας λέξεων-κλειδιών;

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών έχει πολλά οφέλη. Αν είστε blogger, τότε γνωρίζετε τη σημασία της έρευνας λέξεων-κλειδιών. Είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη υψηλής τοποθέτησης στις μηχανές αναζήτησης και την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου σας.

Εδώ αναφέρουμε μερικά σημαντικά σημεία.

  • Εάν γράφετε κάθε δημοσίευσή σας με μελέτη λέξεων-κλειδιών, τότε το ιστολόγιό σας θα κερδίσει περισσότερη στοχευμένη επισκεψιμότητα και η δημοσίευσή σας θα κατατάσσεται σύντομα στη Google.
  • Όσο περισσότερες δημοσιεύσεις σας κατατάσσονται στις μηχανές αναζήτησης, τόσο υψηλότερη θα είναι η εξουσία του τομέα του ιστότοπό σας.
  • Η μελέτη λέξεων-κλειδιών θα σας βοηθήσει να βρείτε ιδέες για το περιεχόμενο του ιστολογίου σας.
  • Με την έρευνα λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να κατατάξετε το ιστολόγιό σας για ειδικές λέξεις-κλειδιά.
  • Η δημοσίευσή σας θα φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους, θα κοινοποιηθεί περισσότερο και θα έχει περισσότερη κίνηση.
  • Με τη βοήθεια της μελέτης λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να μάθετε τον ανταγωνισμό για οποιαδήποτε συγκεκριμένη λέξη-κλειδί και την προσπάθεια που απαιτείται για να κερδίσετε υψηλή κίνηση.
  • Οι λέξεις-κλειδιά που κατατάσσονται στη Google θα αυξήσουν την κατάταξή σας.
  • Αν θέλετε περισσότερη οργανική κίνηση από τη μηχανή αναζήτησης Google, πρέπει να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών.
  • Όταν κατατάσσετε μια λέξη-κλειδί στη Google, θα λάβετε κίνηση που θα σας επιτρέψει να κερδίσετε περισσότερα από διαφημίσεις και την αγορά συνεργατών.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη της έρευνας λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας την ανάρτηση μας στην κατηγορία SEO.

Ας μάθουμε τώρα και λίγα πράγματα για τον τρόπο αναζήτησης λέξεων-κλειδιών.

Πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών;

Για να καταφέρουμε να ανέβουμε ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάποια σημαντικά στοιχεία κατά την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Έτσι, θα μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε σωστά το ιστολόγιό μας και να καταφέρουμε να ανεβάσουμε ψηλά την τοποθέτησή του στις αναζητήσεις.

Κατά την έρευνα λέξεων-κλειδιών, συνήθως υπάρχουν ορισμένες λέξεις-κλειδιά με μεγάλο όγκο αναζητήσεων. Ωστόσο, αυτές οι λέξεις-κλειδιά έχουν και υψηλό ανταγωνισμό.

Κατά την έρευνα λέξεων-κλειδιών, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας το γεγονός ότι πρέπει να στοχεύουμε σε λέξεις-κλειδιά με υψηλό όγκο αναζητήσεων και χαμηλό ανταγωνισμό.

Είναι δύσκολο να ανέβουμε ψηλά στα αποτελέσματα με λέξεις-κλειδιά που έχουν υψηλό ανταγωνισμό, καθώς έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από πολλούς άλλους.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να χρησιμοποιούμε λέξεις-κλειδιά για το ιστολόγιό μας που έχουν χαμηλό ανταγωνισμό και υψηλό όγκο αναζητήσεων.

Για την έρευνα λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία στην αγορά για έρευνα λέξεων-κλειδιών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα λέξεων-κλειδιών για το ιστολόγιό μας.

Στην αγορά, για την έρευνα λέξεων-κλειδιών, υπάρχουν κυρίως προσφορές εργαλείων premium. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται από διάφορους διαχειριστές ιστοσελίδων ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Εδώ σας παρουσιάζω δύο από τα καλύτερα εργαλεία για τη σωστή έρευνα λέξεων-κλειδιών για το ιστολόγιό μου, τα οποία χρησιμοποιούνται περισσότερο:

  • SEMRush
  • Ahrefs
  • Long Tail Pro

Ας σας εξηγήσω πώς να κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών χρησιμοποιώντας το εργαλείο Semrush εδώ.

Το SEMRush είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αυτό περιλαμβάνει μια πλήρη σουίτα SEO με εργαλεία για οργανική έρευνα, έρευνα πληρωμών διαφημίσεων, έρευνα λέξεων-κλειδιών και ανάλυση ανταγωνισμού.

Για την έρευνα λέξεων-κλειδιών, θα πρέπει να εγγραφείτε πρώτα στην ιστοσελίδα του. Αν εγγραφείτε μέσω του συνδέσμου παραπομπής μας, θα λάβετε μια δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών δωρεάν.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί που θέλετε να αναζητήσετε στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε ‘επισκόπηση λέξης-κλειδιού’ για να ξεκινήσετε την αναζήτηση.

Θα δείτε τώρα την επισκόπηση της λέξης-κλειδιού που εισαγάγατε. Θα σας εμφανίσει τον όγκο αναζητήσεων, το CPC για πληρωμένες διαφημίσεις και τον αριθμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κατά την κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε επίσης μια επισκόπηση των σχετικών λέξεων-κλειδιών. Θα σας εμφανίσει την κορυφαία λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης για την επιλεγμένη λέξη-κλειδί, και κάνοντας κλικ σε ένα από αυτά, μπορείτε να δείτε γιατί αυτές οι σελίδες κατατάσσονται για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Συνολικά, το SEMRush είναι το καλύτερο εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών στην αγορά, όπου μπορείτε να πάρετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά και να μάθετε πώς να κατατάσσεστε για ένα συγκεκριμένο λέξη-κλειδί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEMRush δωρεάν για μια δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε μια ιδέα για τη σημασία της έρευνας λέξεων-κλειδιών. Αν ανήκετε στους bloggers που δεν κάνουν έρευνα για τις αναρτήσεις τους, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε και να παρατηρήσετε τις αλλαγές στην επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας.

Categories SEO

Leave a Comment