Πώς να αυξήσετε την οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα σας – 10 συμβουλές

Ένας από τους μεγαλύτερους προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας blogger είναι να αυξήσει την οργανική κίνηση από τη μηχανή αναζήτησης Google στην ιστοσελίδα και το blog του και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του. Για να αυξήσετε την οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα, χρειάζεται να βελτιστοποιήσετε την SEO. Σε αυτή την ανάρτηση, θα σας παρουσιάσουμε 10 εξαιρετικούς τρόπους για να αυξήσετε την οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα και το blog σας. Πώς να αυξήσετε την κίνηση στο blog και την ιστοσελίδα σας;

Η οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα είναι η μέθοδος για να φέρετε κίνηση από τη μηχανή αναζήτησης (μέσω Search Engine Optimization χρησιμοποιώντας όρους αναζήτησης και κείμενο).

Η αύξηση της οργανικής κίνησης είναι μια πρόκληση, στην οποία πολύ λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να επιτύχουν. Για να φέρετε κίνηση από τη μηχανή αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να ακολουθήσετε διάφορες συμβουλές SEO.

Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται σε αυτή την ανάρτηση για να αυξήσετε την κίνηση στην ιστοσελίδα σας.

10 τρόποι για να αυξήσετε την οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα

Για να αυξήσετε την κίνηση από τις αναζητήσεις, πρέπει να ακολουθήσετε πολλούς όρους SEO, φόρμουλες, συμβουλές και κόλπα και τις κατευθυντήριες γραμμές του αλγόριθμου της Google.

Εδώ θα σας παρουσιάσω τους κορυφαίους 10 τρόπους για να αυξήσετε την κίνηση στο blog. Αυτοί είναι οι πιο χρησιμοποιούμενοι τρόποι. Πώς να αυξήσετε την οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα σας;

1. Γράψτε Ποιοτικό Περιεχόμενο

Η Google πλέον δίνει προτεραιότητα στο ποιοτικό περιεχόμενο. Δηλαδή, όσο πιο καλές πληροφορίες μοιράζεστε στην ιστοσελίδα σας, τόσο καλύτερη θα είναι η κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην Google και θα λάβετε περισσότερο οργανικό traffic.

Αυτός είναι ο πρώτος και καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το traffic στην ιστοσελίδα σας, και γι’ αυτό το λόγο τον τοποθετώ στο νούμερο 1.

2. Μάθετε τα Google Algorithms

Για να φέρετε traffic στην ιστοσελίδα σας από την Google, πρέπει να φέρετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας στις κορυφαίες θέσεις των Google SERPs.

Για να πετύχετε υψηλή κατάταξη στην Google, πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η Google και πώς να φέρετε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή της Google.

Για να μάθετε όλα αυτά, πρέπει να έχετε γνώση των αλγορίθμων της Google. Μόνο τότε μπορείτε να φέρετε την ιστοσελίδα σας στην πρώτη θέση της Google.

Όταν μάθετε για τους αλγορίθμους της Google και τη διαδικασία λειτουργίας τους, θα σας είναι πιο εύκολο να πετύχετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην Google.

3. Δημιουργήστε Backlinks

Για να πετύχετε υψηλή κατάταξη στην Google, είναι απαραίτητο η ιστοσελίδα σας να είναι συνδεδεμένη με άλλες ιστοσελίδες. Όταν η ιστοσελίδα σας συνδέεται με πολλές άλλες ιστοσελίδες που μοιράζονται παρόμοιο περιεχόμενο, η Google δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτήν.

Μπορείτε να συνδέσετε την ιστοσελίδα σας με άλλες ιστοσελίδες μέσω ενός συνδέσμου. Αλλά πρέπει να προσέξετε ότι η ιστοσελίδα από την οποία δημιουργείτε backlink έχει περιεχόμενο σχετικό με τη δική σας ιστοσελίδα και ότι η Domain Authority της είναι 20+.

Όσο περισσότερα backlinks δημιουργείτε από ιστοσελίδες με υψηλή DA και εμπιστοσύνη, τόσο περισσότερο θα επωφεληθείτε. Και ναι, πρέπει να δημιουργήσετε Dofollow backlinks.

4. Βελτιστοποίηση SEO

Για να λάβετε traffic από την Google, είναι απαραίτητο η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς το SEO και το περιεχόμενό σας να είναι φιλικό προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει θέματα όπως η θεματική, ο σχεδιασμός, η σήμανση και η βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών.

5. Βελτιστοποιήστε την Ταχύτητα της Ιστοσελίδας

Η γρήγορη φόρτωση της ιστοσελίδας έχει πλέον γίνει ένας παράγοντας κατάταξης της Google. Όσο πιο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας, τόσο καλύτερη κατάταξη θα λάβει στην Google.

6. Ακολουθήστε τις Οδηγίες της Google

Αν θέλετε να λάβετε traffic από την Google, πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες της Google. Αν ενεργείτε αντίθετα από τις οδηγίες της Google, η Google δεν θα δώσει ποτέ υψηλή κατάταξη στην ιστοσελίδα σας.

Όπως ανέφερα στο Σημείο Νο. 2, πρέπει να κατανοήσετε τα Google Algorithms, αλλά και να τηρείτε τους κανόνες τους. Αν παραβιάσετε τους κανόνες της Google, η Google θα αφαιρέσει την ιστοσελίδα σας από τη μηχανή αναζήτησής της.

7. Διορθώστε τα Broken Links

Για να πετύχετε υψηλή κατάταξη στην Google, είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν προβλήματα στην ιστοσελίδα σας (διακομιστής, σχεδιασμός, νεκρά και σπασμένα links κ.λπ.). Το πιο σημαντικό είναι να διορθώσετε τα σπασμένα links.

Αφαιρέστε ή αντικαταστήστε όλα τα links στην ιστοσελίδα σας που εμφανίζουν το σφάλμα 404. Δηλαδή, διορθώστε τα links που δεν λειτουργούν.

Αν είστε χρήστης του WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το plugin Broken Link Checker για να βρείτε και να διορθώσετε τα σπασμένα links.

Για να εντοπίσω τα σπασμένα links, χρησιμοποιώ το εργαλείο Xenu, το οποίο σαρώνει όλα τα links της ιστοσελίδας σε 2-5 λεπτά.

8. Συνεχίστε να Γράφετε Αναρτήσεις

Η Google δίνει προτεραιότητα στα blogs που μοιράζονται τακτικά πληροφορίες. Αν δεν ενημερώνετε το blog σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η τρέχουσα κατάταξή του θα μειωθεί.

Αν εργάζεστε τακτικά στην ιστοσελίδα σας, η Google θα σαρώνει την ιστοσελίδα σας πιο συχνά και θα της δίνει υψηλότερη κατάταξη.

Όταν γράφετε τακτικά αναρτήσεις, οι αναγνώστες σας θα περιμένουν τις νέες αναρτήσεις σας και όταν τις δημοσιεύετε, θα τις διαβάζουν όλοι. Όσο περισσότεροι διαβάζουν τις αναρτήσεις σας, τόσο ψηλότερα θα τις εμφανίζει η Google.

9. Μειώστε το Bounce Rate

Αν το bounce rate της ιστοσελίδας σας είναι πολύ υψηλό, η Google δεν θα δώσει υψηλή κατάταξη στην ιστοσελίδα σας. Η Google δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο που αρέσει περισσότερο στο κοινό.

Το υψηλό bounce rate σημαίνει ότι λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας. Αυτό θα μειώσει ακόμα περισσότερο την κατάταξή σας.

Αν καταφέρετε να μειώσετε το bounce rate, ακόμη και το μέτριο περιεχόμενό σας θα κατατάσσεται ψηλά στην Google. Αυτό θα δείξει στη Google ότι το περιεχόμενό σας αρέσει σε πολλούς ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας είναι καλύτερο από άλλων.

10. Προωθήστε την Ιστοσελίδα σας

Η Google εμπιστεύεται περισσότερο τις ιστοσελίδες των οποίων το περιεχόμενο μοιράζεται από πολλούς ανθρώπους και τις κατατάσσει υψηλότερα. Γι’ αυτό προωθήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Πρώτα απ’ όλα, σας συμβουλεύω να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στα κοινωνικά δίκτυα. Ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να μοιράζονται το περιεχόμενο και δημιουργήστε τους δικούς σας κοινωνικούς προφίλ για να μοιράζεστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με τους φίλους σας.

Εκτός από τα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να προωθήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας σε forums Q&A όπως το Quora, σε άλλα blogs ή στα προφίλ άλλων ιστοσελίδων.

Leave a Comment