Πώς να αυξήσετε τα likes στο Instagram

Πώς να αυξήσετε τα likes στο Instagram σας; Θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε περισσότερα likes γρήγορα; Αν κι εσείς προβληματίζεστε με αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα πρέπει σίγουρα να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Εδώ, αναφέρονται ανοιχτά πολλά πράγματα τα οποία, εάν τηρηθούν σωστά, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα likes στο Instagram εύκολα.

Όταν μιλάμε για το Instagram, το πιο σημαντικό μέτρο είναι τα “Likes”. Όταν λαμβάνετε περισσότερα likes, η ανάρτηση σας στο Instagram εμφανίζεται πιο πάνω στα αποτελέσματα αναζήτησης και επίσης εμφανίζεται περισσότερο σε νέους χρήστες. Έτσι, παρακάτω έχω αναφέρει μερικές μεθόδους που σίγουρα θα σας βοηθήσουν στο μέλλον.

Πώς να αυξήσετε τα likes στο Instagram

Η αύξηση του αριθμού των likes στο Instagram δεν είναι πάντα η πιο εύκολη δουλειά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε βήματα για να αποφύγετε την απώλεια likes. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας θα λάβει περισσότερα likes στο Instagram.

1. Χρησιμοποιείτε πάντα φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

Περισσότερες από 100 εκατομμύρια αναρτήσεις ανεβαίνουν καθημερινά στο Instagram. Έτσι, κάθε φορά που ανεβάζετε μια νέα φωτογραφία ή βίντεο, ανταγωνίζεστε με όλους τους άλλους δημιουργούς του Instagram. Προσπαθείτε πάντα να εμφανιστείτε μπροστά στα μάτια των άλλων, είτε είναι φίλοι, οικογένεια, brands, είτε οι followers σας.

Σε αυτή την περίπτωση, μια θολή ή σκοτεινή φωτογραφία δεν μπορεί ποτέ να σας ξεχωρίσει από τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια φωτογραφία υψηλής ποιότητας.

Το καλύτερο είναι ότι οι σύγχρονα smartphones διαθέτουν κάμερες που είναι ικανές να τραβούν εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες HD. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια νέα DSLR αυτή τη στιγμή.

Όποτε τραβάτε μια φωτογραφία ή βίντεο με το τηλέφωνό σας:

  • Πάντα να τραβάτε σε λειτουργία HDR. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο για smartphone ώστε το τηλέφωνό σας να μην κινείται.
  • Κρατήστε τις φωτογραφίες σε πλάτος 1080 pixels

2. Χρησιμοποιήστε τα Hashtags Στρατηγικά

Τα hashtags είναι ένα εργαλείο που μπορεί να τοποθετήσει τις αναρτήσεις σας στο Instagram μπροστά σε ένα νέο κοινό. Κάθε κατηγορία έχει πάντα δημοφιλείς όρους.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε τα κατάλληλα hashtags είναι να πληκτρολογείτε μερικές λέξεις που σχετίζονται με τη φωτογραφία σας στη γραμμή αναζήτησης του Instagram. Έτσι, θα δείτε όλες τις προτάσεις με τα σχετικά hashtags.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές ή ιστοσελίδες που δημιουργούν hashtags, οι οποίες σας παρέχουν όλα τα δημοφιλή hashtags σε λίγα δευτερόλεπτα.

Για να φτάσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, πρέπει να χρησιμοποιείτε όλα τα δημοφιλή hashtags, αλλά στρατηγικά και σύμφωνα με τη θεματολογία σας. Ούτε πάρα πολλά, ούτε πολύ λίγα.

Αν θέλετε να προσεγγίσετε άτομα από την τοπική σας περιοχή, χρησιμοποιήστε hashtags βασισμένα στην τοποθεσία. Για να τα βρείτε, αναζητήστε στο Google ‘δημοφιλείς λογαριασμοί Instagram + [η πόλη σας]’, και θα δείτε πολλούς λογαριασμούς που ακολουθούν οι άνθρωποι στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα hashtags που χρησιμοποιούν αυτοί.

3. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο

Αυτό το σημείο πιθανότατα το έχετε ήδη κατανοήσει ότι το engagement στα βίντεο είναι περισσότερο σε σύγκριση με τις φωτογραφίες. Δηλαδή, με απλά λόγια, το ROI (απόδοση επένδυσης) στα βίντεο είναι καλύτερο από αυτό στις εικόνες. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς να δημιουργείτε βίντεο στο Instagram.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε καλά βίντεο με χαμηλό προϋπολογισμό, για τους οποίους χρειάζεστε μόνο ένα smartphone και λογισμικό καταγραφής οθόνης.

Μερικά από τα είδη περιεχομένου βίντεο που εμπλέκουν το κοινό είναι:

  • Παρουσιάσεις προϊόντων
  • Εκδηλώσεις
  • Μελέτες περίπτωσης
  • Βίντεο από τα παρασκήνια
  • Συνεντεύξεις

Μια αναφορά έδειξε ότι τα μαθήματα ‘How to’ είναι αρκετά δημοφιλή σε περιεχόμενο βίντεο στο Instagram. Σίγουρα θα έχετε κι εσείς κάποια ιδέα που μπορείτε να διδάξετε στο κοινό σας.

Απλά όταν φτιάχνετε το βίντεο, φροντίστε να προσέξετε κάποιες τεχνικές προδιαγραφές:

  • Μορφή: MP4
  • Διάρκεια: 3-60 δευτερόλεπτα
  • Μέγεθος αρχείου βίντεο: Έως 512MB, αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε το μέγεθος του βίντεο κάτω από 50MB για γρηγορότερο ανέβασμα
  • Αναλογία διαστάσεων: 1.91:1-4:5
  • Προσανατολισμός: Τετράγωνο, πορτραίτο ή τοπίο.

4. Χρησιμοποιήστε ακριβείς και ελκυστικές λεζάντες

Οι λεζάντες είναι αυτά που δίνουν φωνή στο οπτικό σας περιεχόμενο. Δίνουν μια νέα διάσταση στις φωτογραφίες σας, εκφράζουν την προσωπικότητά σας στους άλλους και παρέχουν κατάλληλες πληροφορίες στους followers σας.

Τώρα, ας μάθουμε πώς να γράψουμε την τέλεια λεζάντα:

  • Διατηρήστε τον τόνο σας σωστό. Στο Instagram, ο τόνος σας πρέπει πάντα να είναι σωστός και να μην φαίνεται ποτέ σαν να είναι υπολογισμένος. Αν τα πράγματα φαίνονται πολύ επίσημα, προσθέστε μια προσωπική πινελιά για να φαίνονται πιο αυθεντικά.
  • Τοποθετήστε τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες μπροστά. Το κείμενο της λεζάντας αφαιρείται από το Instagram feed μετά από δύο έως τρεις γραμμές. Θέλετε οι άνθρωποι να κάνουν κλικ στο ‘more’, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει. Επομένως, τοποθετήστε το σημαντικό σας μήνυμα όσο το δυνατόν πιο μπροστά. Επίσης, τοποθετήστε τα hashtags στο τέλος.
  • Γράψτε πάντα μια έκκληση για δράση. Εάν θέλετε οι ακόλουθοί σας να κάνουν κάτι, ζητήστε τους να το κάνουν. Για παράδειγμα, ‘κάντε κλικ στον σύνδεσμο στη βιογραφία’ ή ‘κάντε like αν θα το κάνατε’ ή ‘σχολιάστε με το αγαπημένο σας XYZ’.
  • Χρησιμοποιήστε emojis. Τα emojis πραγματικά αναδεικνύουν την προσωπικότητά σας, αλλά ταυτόχρονα προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων. Εάν υπάρχουν συμβατά emojis, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για κείμενο.

Πόσο μακριά πρέπει να είναι οι λεζάντες στο Instagram;

Στις λεζάντες του Instagram παρέχεται όριο 2200 χαρακτήρων, το οποίο είναι αρκετό για να μεταφέρετε το μήνυμά σας στο κοινό.

Έτσι, πόσο μακριά πρέπει να είναι οι λεζάντες του Instagram είναι κάτι που σίγουρα έχει απασχολήσει πολλούς. Η απλή απάντηση είναι να κρατάτε πάντα το μήκος της λεζάντας μεταξύ 138-150 χαρακτήρων. Αυτό είναι το πιο κατάλληλο.

5. Μοιραστείτε το περιεχόμενό σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα

Αν είστε ενεργός σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, πρέπει να προωθείτε το περιεχόμενο σας από το Instagram και εκεί. Το Instagram σας δίνει επίσης την επιλογή να μοιράζετε αυτόματα τις αναρτήσεις σας σε Facebook, Twitter κ.ά.

Δεν είναι απαραίτητο να μοιράζετε πάντα όλες τις αναρτήσεις σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ακολούθους σας να βλέπουν συνεχώς το ίδιο περιεχόμενο. Ωστόσο, αν το κάνετε περιστασιακά, θα ωφεληθείτε σημαντικά.

6. Σημειώστε άτομα και μάρκες

Όταν σημειώνετε άλλους ανθρώπους και μάρκες, τους δίνετε την αναγνώριση που αξίζουν, ενώ παράλληλα καθοδηγείτε τους ακολούθους σας προς αυτούς.

Ωστόσο, αυτό συνοδεύεται και από πολλά οφέλη.

Ένα tag ειδοποιεί τους άλλους ότι υπάρχει νέο περιεχόμενο από εσάς. Αυτό επιτρέπει στις φωτογραφίες σας στο Instagram να εμφανίζονται στο προφίλ τους, κάτι που είναι δυνατό χάρη στην ενότητα ‘tagged in’.

Αν αναφέρετε κάποιον, είναι πιθανό να δει και να μοιραστεί το περιεχόμενό σας.

Όταν σημειώνετε κάποιον στις δημοσιεύσεις σας στο Instagram, φροντίστε να τον επισημάνετε τόσο στις φωτογραφίες όσο και στις λεζάντες. Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει επίσης να προσέξετε τα εξής:

  • Όταν εργάζεστε σε ένα έργο με άλλη επιχείρηση,
  • Δημοσιεύετε για έναν πελάτη, θαυμαστή ή συνεργάτη,
  • Ανακοινώνετε τον νικητή ενός διαγωνισμού,
  • Ευχαριστείτε κάποιον για μία μελέτη περίπτωσης,
  • Όταν απαντάτε σε ερωτήσεις πελατών,
  • Όταν μοιράζεστε περιεχόμενο κάποιου άλλου στη ροή σας

Μην ετικετάρετε ποτέ κάποιον εκτός αν είναι απαραίτητο. Επίσης, μην ετικετάρετε ποτέ τον ίδιο άνθρωπο ή την ίδια μάρκα επανειλημμένα, ακόμα και κατά λάθος. Αυτό μπορεί να τους φαίνεται ως spam.

7. Εμπλακείτε με άλλους

Επειδή το Instagram είναι μια κοινότητα, θα πρέπει πάντα να είστε ενεργοί. Επίσης, πρέπει να αλληλεπιδράτε λίγο με τα άλλα μέλη. Αυτό θα βοηθήσει τους άλλους να νιώσουν ότι δεν μιλούν σε ρομπότ, αλλά σε έναν πραγματικό άνθρωπο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με τον λογαριασμό σας:

  • Εάν κάποιος σας ακολουθεί, φροντίστε να τον ακολουθήσετε πίσω. Είναι λογικό να κρατάτε αποστάσεις από λογαριασμούς spam.
  • Εάν κάποιος σχολιάσει στις φωτογραφίες σας, φροντίστε να απαντήσετε άμεσα.
  • Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το @ για να τους αναφέρετε.
  • Κάντε like σε φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τα hashtags που σας αρέσουν.
  • Σχολιάστε σε φωτογραφίες που περιέχουν τα αγαπημένα σας hashtags.
  • Εάν σας αρέσει ένα σχόλιο άλλου χρήστη, φροντίστε να του κάνετε like.
  • Στείλτε direct messages σε χρήστες που παρουσιάζουν καλό περιεχόμενο και προσφέρουν μεγάλη αξία στην κοινότητα.
  • Στις φωτογραφίες σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε tag τα άτομα που σας αρέσουν, αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους προς εσάς.
  • Κάντε ερωτήσεις ή στείλτε προσκλήσεις για feedback στις αναρτήσεις σας.

Όσο περισσότεροι είναι οι ακολούθοι σας, τόσο περισσότερους ανθρώπους θα δει η ανάρτησή σας, γεγονός που τελικά θα σας προσφέρει περισσότερα likes.

8. Δημοσιεύστε το περιεχόμενό σας την κατάλληλη ώρα

Για να μεγιστοποιήσετε τα likes σας στο Instagram, πρέπει να φτάσετε τις αναρτήσεις σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό, είναι πολύ σημαντικό να δημοσιεύετε τη σωστή ώρα. Όταν το κοινό σας είναι όλοι online.

Ας μοιραστώ μαζί σας αυτό που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε και ποια ώρα πρέπει να δημοσιεύετε.

  • Δευτέρα: 6 π.μ., 10 π.μ., και 10 μ.μ.
  • Τρίτη: 2 π.μ., 4 π.μ., και 9 π.μ.
  • Τετάρτη: 7 π.μ., 8 π.μ., και 11 μ.μ.
  • Πέμπτη: 9 π.μ., 12 μ., και 7 μ.μ.
  • Παρασκευή: 5 π.μ., 1 μ.μ., και 3 μ.μ.
  • Σάββατο: 11 π.μ., 7 μ.μ., και 8 μ.μ.
  • Κυριακή: 7 π.μ., 8 π.μ., και 4 μ.μ.

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι αν δημοσιεύσετε κάτι την Τετάρτη στις 11 π.μ., αυτό συνήθως έχει την υψηλότερη αλληλεπίδραση. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και εσείς.

Όλες οι συμβουλές που έχω δώσει εδώ είναι δοκιμασμένες προσωπικά και είναι δωρεάν, και οποιοσδήποτε μπορεί να τις εφαρμόσει αμέσως. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπομονή. Κανένα πράγμα δεν επιτυγχάνεται σε μία ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τα likes στο Instagram, θα έρθουν αργά, αλλά με αυτές τις μεθόδους, θα δείτε σίγουρα ταχύτερη πρόοδο.

Leave a Comment