Ποιο θα είναι το μέλλον του γραπτού περιεχομένου;

Ήταν μια εποχή που σχεδόν όλα τα περιεχόμενα στο διαδίκτυο ήταν γραπτά, αλλά με την πάροδο του χρόνου το διαδίκτυο άλλαξε και άρχισαμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα βίντεο, podcast, γραφήματα και κινούμενα σχέδια σε σύγκριση με τα κείμενα. Τώρα το βίντεο περιεχόμενο και το ηχητικό περιεχόμενο γίνονται πιο δημοφιλή από τα κείμενα. Αυτό εγείρει το ερώτημα ποιο θα είναι το μέλλον του γραπτού περιεχομένου; Έχει τελειώσει ή θα τελειώσει; Σε αυτήν την ανάρτηση θα συζητήσουμε αυτό το θέμα λεπτομερώς.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των ανθρώπων για τα βίντεο, το YouTube συνεχίζει να αναπτύσσεται καθημερινά και τώρα είναι σε τέτοιο σημείο που οποιοδήποτε ερώτημα αναζητάτε στο Google, θα υπάρχει σίγουρα κάποιο βίντεο.

Όσο αυξάνεται η δημοτικότητα του βίντεο περιεχομένου, τόσο μειώνεται η αξία του γραπτού περιεχομένου και αυτό προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά στους bloggers.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, πολλοί bloggers άρχισαν το vlogging και το podcasting. Ξεκίνησαν να ενσωματώνουν βίντεο στα άρθρα τους.

Αυτό προκάλεσε μια ερώτηση στους νέους bloggers για το ποιο θα είναι το μέλλον του blog τους. Τι θα συμβεί αν δεν ενσωματώσει vlog, podcast, ή βίντεο στο blog του;

Με αυτήν την προοπτική, σήμερα γράψαμε αυτό το άρθρο με τίτλο “Είναι το Γραπτό Περιεχόμενο Νεκρό;” για να ενημερώσουμε τους bloggers για την πραγματικότητα.

Πρόκειται να τελειώσει το γραπτό περιεχόμενο; Ποιο είναι το μέλλον του γραπτού περιεχομένου;

Η τεχνολογία πάντα προσφέρει ένα νέο μέσο επικοινωνίας. Όπως πρώτα οι εφημερίδες και τα περιοδικά, μετά το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, τα CD, τα DVD, η ηχητική ροή και τώρα η ροή βίντεο και τα podcast.

Το βίντεο είναι σίγουρα δημοφιλές αυτή τη στιγμή και τώρα και τα podcast, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα έχουν τελειώσει. Χρησιμοποιούνται ακόμα.

Το βίντεο περιεχόμενο είναι δημοφιλές γιατί τώρα έχουμε το εύρος ζώνης και τα εργαλεία για να δημιουργούμε και να διανέμουμε βίντεο. Ένας άλλος λόγος είναι η γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πιστεύω ότι όπως το γραπτό περιεχόμενο έχει πάντα τη θέση του στον πραγματικό κόσμο, το ίδιο ισχύει και για το διαδίκτυο και θα είναι πάντα έτσι.

Πολλοί άνθρωποι ακόμα προτιμούν το γραπτό περιεχόμενο. Υπάρχουν ακόμα εκείνοι που έχουν αργό διαδίκτυο ή δεν θέλουν να ξοδέψουν τα δεδομένα τους.

Ναι, τώρα η Google συμπεριλαμβάνει βίντεο και άλλα οπτικά μέσα στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάτι που μειώνει τη δημοτικότητα του γραπτού περιεχομένου.

Να ξέρετε ότι το γραπτό περιεχόμενο είναι πιο ευανάγνωστο σε σχέση με το βίντεο περιεχόμενο. Μπορείτε εύκολα να βρείτε μια λέξη ή φράση σε μια σελίδα κειμένου.

Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες σε μια βίντεο ή ηχητική εγγραφή, εκτός αν ο δημιουργός έχει παρέχει μια μεταγραφή ή ένα δείκτη με χρονικούς κωδικούς.

Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε γραπτό περιεχόμενο. Ναι, η αγορά και η χρήση εξοπλισμού ήχου και βίντεο γίνεται φθηνότερη και πιο εύκολη. Αλλά ακόμα παίρνει χρόνο να στηθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξετε ένα έγγραφο στο Blogspot ή το WordPress και να πληκτρολογήσετε απευθείας στον επεξεργαστή. Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε ένα blog από ένα κανάλι στο YouTube.

Και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι ότι είναι πιο εύκολο να επεξεργαστείτε τις λέξεις σε γραπτό περιεχόμενο σε σχέση με τον ήχο ή το βίντεο. Μερικές φορές όταν ακούω ένα επεισόδιο podcast ή βλέπω ένα βίντεο και έχει λάθη, οι δημιουργοί ζητούν συγγνώμη στην περιγραφή ή στα σχόλια.

Φυσικά, μπορεί να διορθωθεί, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να επεξεργαστείτε το γραπτό περιεχόμενο και να διορθώσετε τα ορθογραφικά λάθη ή άλλα λάθη σε σχέση με τον ήχο ή το βίντεο.

Δεν λέω ότι το γραπτό περιεχόμενο είναι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Και σίγουρα δεν λέω ότι πρέπει να είναι το μόνο μέσο.

Το βίντεο είναι πραγματικά καλό και είναι εξαιρετικό να εξηγείς ή να δείχνεις ένα θέμα μέσω βίντεο περιεχομένου, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν γραπτό περιεχόμενο και βιβλία για να μάθουν.

Αν δείτε στο YouTube, τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν λιγότερες προβολές σε σύγκριση με τα ψυχαγωγικά βίντεο που έχουν εκατομμύρια προβολές.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι βλέπουν βίντεο περισσότερο για ψυχαγωγία παρά για μάθηση. Και δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι υπάρχουν ακόμα σπουδαίοι συγγραφείς που γράφουν εξαιρετικά.

Γράφουν τόσο καλά που το γραπτό τους περιεχόμενο έχει μαγεία και οι αναγνώστες περιμένουν με ανυπομονησία τα άρθρα τους. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι το μέλλον του γραπτού περιεχομένου μπορεί να μην είναι λαμπρό, αλλά θα υπάρχει πάντα. Όσοι γράφουν καλά θα έχουν πάντα αναγνώστες.

Τελικά,

Το γραπτό περιεχόμενο υπάρχει εδώ και αιώνες και θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι εξίσου σημαντικό σήμερα όπως ήταν παλιά. Αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την εποχή και να υιοθετήσουμε τις αλλαγές. Σας συμβουλεύω να υιοθετήσετε την ηχητική, βίντεο και οπτική περιεχόμενο μαζί με το γραπτό περιεχόμενο.

Όπως τα βιβλία θα υπάρχουν, έτσι και το γραπτό περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Πιστεύω ότι το γραπτό περιεχόμενο θα έχει πάντα μια θέση, είτε ως επιλογή είτε ως προσθήκη.

Leave a Comment