Οι 5 πιο σημαντικοί παράγοντες SEO για το 2024

Η Google ενημερώνει τακτικά τον αλγόριθμο αναζήτησής της και οι παράγοντες SEO παραμένουν πάντα αλλαγή. Ήταν κάποιοι παράγοντες για την βελτιστοποίηση του site για την κατάταξη στην Google το 2024, κάποιοι άλλοι τώρα, και άλλοι θα υπάρχουν το 2024. Σε αυτήν την ανάρτηση σας δείχνουμε τους 5 πιο σημαντικούς παράγοντες SEO για το 2024.

Μπορεί να έχετε διαβάσει και ακούσει πολλές συμβουλές βελτιστοποίησης SEO. Αλλά όσον αφορά τους κορυφαίους και τους πιο σημαντικούς τρόπους βελτιστοποίησης SEO, λίγοι το γνωρίζουν.

Για να κατακτήσετε μια καλή θέση στη Google, οι σύνδεσμοι και το περιεχόμενο είναι τα πιο σημαντικά. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Για παράδειγμα, αν η ιστοσελίδα σας φορτώνει αργά, ακόμα κι αν έχετε εξαιρετικό περιεχόμενο στο blog σας, δεν θα μπορέσετε να κατακτήσετε την κατάταξη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε όλους τους κορυφαίους παράγοντες SEO.

Τα 5 πιο σημαντικά στοιχεία SEO

Οι 5 σημαντικότεροι παράγοντες SEO που πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά τη σχεδίαση και τον έλεγχο της ιστοσελίδας σας είναι εδώ.

1. Περιεχόμενο

Η ποιότητα του περιεχομένου είναι το πιο σημαντικό για να καταφέρετε να βρεθείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google. Πρέπει να γράφετε περιεχόμενο με σκοπό να βοηθήσετε τους χρήστες και όχι για τις μηχανές αναζήτησης.

Η Google προσπαθεί να κατανοήσει το περιεχόμενο καλύτερα και όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει στους αλγόριθμους της Google τον τελευταίο καιρό έχουν τοποθετήσει το περιεχόμενο στην κορυφή.

Η Google λέει ότι το περιεχόμενο που γράφετε για τους χρήστες είναι το σημαντικότερο κριτήριο. Θέλει να παρέχει την καλύτερη δυνατή πληροφορία στους χρήστες της.

Γίνετε ειδικός στο θέμα σας και γράψτε ένα άρθρο που να περιλαμβάνει πάνω από 2,000 λέξεις. Όλα πρέπει να εξηγούνται λεπτομερώς για να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο.

Πώς να βελτιστοποιήσετε;

  • Αναζητήστε στις κορυφαίες σελίδες αποτελεσμάτων για τις κύριες λέξεις-κλειδιά και αναλύστε το περιεχόμενό τους.
  • Εξηγήστε λεπτομερώς κάθε πτυχή του περιεχομένου σας για να το κάνετε καλύτερο.
  • Η δημοσίευσή σας πρέπει να περιέχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα της.
  • Προσθέστε την κύρια λέξη-κλειδί στην ετικέτα τίτλου, το URL slug και τον τίτλο της σελίδας.
  • Δημιουργήστε ενότητες κειμένου (H2, H3, H4 κλπ.) χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, πρέπει να κατανοήσετε αυτό και να προσπαθήσετε να γράψετε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο.

2. Συμμετοχή Χρηστών

Σχεδιάζουμε ιστοσελίδες τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις μηχανές αναζήτησης. Θέλουμε το σχεδιασμό της ιστοσελίδας μας να αρέσει σε όλους τους χρήστες και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.

Καθώς η κινητικότητα των χρηστών στην ιστοσελίδα σας αποτελεί παράγοντα κατάταξης για τη Google.

Είτε οι χρήστες μένουν στην ιστοσελίδα σας για να διαβάσουν το περιεχόμενο είτε επειδή τους αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας, θα επωφεληθείτε και στις δύο περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη κίνηση καταφέρουμε να προσελκύσουμε στην ιστοσελίδα μας και όσο περισσότερους ανθρώπους καταφέρουμε να προσελκύσουμε, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η κατάταξη της ιστοσελίδας μας.

Για να το επιτύχουμε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλικά προς τον χρήστη στοιχεία πλοήγησης, εσωτερικούς συνδέσμους, πρόσφατες δημοσιεύσεις, δημοφιλείς δημοσιεύσεις, σχετικές δημοσιεύσεις κ.λπ.

3. Τεχνική Δομή

Χρειαζόμαστε να σκεφτούμε πώς η τεχνική μας δομή επηρεάζει την εμπλοκή του χρήστη και την κατάταξη των λέξεων-κλειδιών μας.

Η τεχνική SEO θεωρείται το θεμέλιο του SEO. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα μας είναι ικανή να γίνει crawl & index από τις μηχανές αναζήτησης και είναι φιλική προς αυτές.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το XML sitemap για να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να ευρεθούν όλες οι σελίδες του ιστότοπό μας. Επίσης, μπορούμε να υποβάλουμε τον ιστότοπό μας και τον χάρτη του στα Google Search Console και Bing Webmaster Tools.

Χρησιμοποιώντας το αρχείο robots.txt, μπορούμε να αποκλείσουμε όλες τις σελίδες που δεν θέλουμε να ευρεθούν από τις μηχανές αναζήτησης.

Η ενεργοποίηση του HTTPS για να κάνουμε τον ιστότοπό μας ασφαλή για τις συναλλαγές είναι επίσης πολύτιμη. Αυτό είναι ένας άλλος παράγοντας κατάταξης για τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καθαρά URL και να βελτιστοποιήσουμε τον ιστότοπο και τον διακομιστή μας για γρήγορη φόρτωση της ιστοσελίδας.

4. Συνδεδεμένοι Σύνδεσμοι

Η σύνδεση μεταξύ των σελίδων είναι σημαντική από πολλές πτυχές του SEO. Όπως:

  • Κατάλληλη Ανάλυση (Crawling)
  • Περιεχόμενο
  • Εμπειρία Χρήστη (UX) και Αρχιτεκτονική Πληροφοριών (IA)
  • Κατασκευή Συνδέσμων (Link Building)

Αν η τεχνική SEO είναι η βάση του ιστότοπου, τότε οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι οι πόρτες. Όπως επιτρέπουν σε ένα άρθρο να μεταβεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο, οι σύνδεσμοι επιτρέπουν σε μια ανάρτηση να μεταβεί από τη μία στην άλλη ανάρτηση.

Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον ρυθμό αναπήδησης της ιστοσελίδας και ταυτόχρονα να διευκολύνετε τους αναγνώστες να διαβάζουν το περιεχόμενο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να προσθέτετε σύνδεσμους σε οποιαδήποτε ανάρτηση. Για αυτόν τον σκοπό, θα πρέπει να περιλαμβάνετε μόνο τους σχετικούς και σημαντικούς συνδέσμους.

Αυτοί οι σύνδεσμοι παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταβαίνουν εύκολα από μια σελίδα στην άλλη στον ιστότοπό σας. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν πολλές αναρτήσεις που αφορούν το ίδιο θέμα.

Κινητή Ανταποκρισιμότητα

Η κινητή πρώτη ευρετηρίαση είναι τώρα ένας από τους κορυφαίους παράγοντες κατάταξης της Google. Είναι πολύ σημαντικό επειδή οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για το internet περισσότερο από τους σταθερούς υπολογιστές.

Κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι διαστάσεις των κινητών συσκευών. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πλήρως προσβάσιμη σε όλες τις συσκευές.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε την περιήγηση των χρηστών κινητών πιο εύκολη. Για να το επιτύχετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη φόρτωση της σελίδας, η αυτόματη φόρτωση του επόμενου άρθρου κλπ.

Εκτός από την κατασκευή του ιστότοπού σας φιλικού προς τα κινητά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google AMP για να κάνετε τη σελίδα σας να φορτώνεται γρήγορα.

Categories SEO

Leave a Comment