Γιατί η κατάταξη της Wikipedia είναι τόσο υψηλή; 7 Μυστικά για το 2024

Μπορείτε να αναζητήσετε οποιαδήποτε λέξη-κλειδί στο Google, εάν υπάρχει σχετικό περιεχόμενο στη Wikipedia, θα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Τι είναι αυτό που κάνει τα άρθρα της Wikipedia να κατατάσσονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google; Στο σημερινό άρθρο, θα το εξηγήσουμε λεπτομερώς, ώστε να μπορείτε και εσείς να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας ή του ιστολογίου σας και να πετύχετε υψηλή κατάταξη στο Google.

Κάθε blogger ονειρεύεται τα άρθρα του ιστότοπού του να κατατάσσονται στην κορυφή του Google και να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο οργανική κίνηση από τη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, αυτό το όνειρο πραγματοποιείται μόνο για λίγους webmaster.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπως η Wikipedia που έχουν εκατομμύρια επισκέπτες, όπως η Forbes, η οποία έχει τώρα 106 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα άρθρα αυτών των ιστοσελίδων κατατάσσονται ακόμη και για λέξεις-κλειδιά με υψηλή δυσκολία.

Υπάρχουν κάποια μυστικά πίσω από όλα αυτά, για τα οποία θα μιλήσουμε εδώ. Ας δούμε, λοιπόν, πώς κατατάσσονται οι αναρτήσεις τους στην κορυφή.

Γιατί τα άρθρα της Wikipedia κατατάσσονται στην κορυφή του Google;

Η Wikipedia είναι μια πολύ μεγάλη ιστοσελίδα, αλλά δεν υπερβαίνει τους παράγοντες κατάταξης του Google, πρέπει επίσης να περάσει από τον αλγόριθμο της Google. Τα μυστικά της υψηλής κατάταξης της Wikipedia είναι τα εξής.

1. Περιεχόμενο με Νόημα

Το μεγαλύτερο μυστικό της κορυφαίας κατάταξης της Wikipedia είναι ότι το περιεχόμενό της είναι ουσιαστικό, και αν το περιεχόμενο έχει κάποιες ελλείψεις, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό και να επεξεργαστεί το άρθρο.

Αντίθετα, αν δούμε άλλες ιστοσελίδες και μπλογκ, θα βρούμε ότι έχουν άχρηστο περιεχόμενο. Σε πολλές ιστοσελίδες το περιεχόμενο είναι αντιγραμμένο από άλλες ιστοσελίδες. Στη Wikipedia δεν συμβαίνει ποτέ αυτό.

2. Σχετικό Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο της Wikipedia είναι σχετικό. Ο χρήστης βρίσκει 100% απαντήσεις στις αναζητήσεις του και αυτές είναι ξεκάθαρες. Είναι ένας βασικός αλλά σημαντικός παράγοντας κατάταξης.

Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε το όνομα ενός ηθοποιού στο Google, θα βρείτε το άρθρο της Wikipedia στην κορυφή και θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον ηθοποιό, τις ταινίες του, και το πλήρες βιογραφικό του σχεδόν σωστά.

3. Ποιότητα Περιεχομένου

Εκτός από το σχετικό περιεχόμενο, ο μεγαλύτερος παράγοντας κατάταξης του Google είναι η υψηλή ποιότητα και η Wikipedia είναι γνωστή για αυτό. Η ποιότητα του περιεχομένου της είναι η καλύτερη των καλύτερων. Το περιεχόμενό της είναι πολύ χρήσιμο.

Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιούν αξιόπιστες πηγές. Γράφουν μόνο περιεχόμενο που έχει αξία. Αναγνωρίζουν τα σήματα που βοηθούν στον προσδιορισμό της εμπειρογνωμοσύνης, της αυθεντικότητας και της αξιοπιστίας του περιεχομένου.

4. Απλός Σχεδιασμός

Η Google κατατάσσει πιο ψηλά τις ιστοσελίδες με απλό σχεδιασμό, μενού και πλοήγηση. Ναι, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης και η Wikipedia επωφελείται πλήρως από αυτόν.

Ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων της Wikipedia είναι τόσο εύκολος που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επίσκεψη. Θα βρείτε πολύ λίγα και χρήσιμα τμήματα όπως τον τίτλο, το περιεχόμενο, τον πίνακα περιεχομένων και τις πηγές.

5. Αυθεντία και Εμπιστοσύνη

Η αυθεντία του τομέα της Wikipedia είναι 100%, γεγονός που τη βοηθά να κατατάσσεται ψηλά, και ο τομέας της καταχωρήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2001.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας τομέας άνω των 20 ετών και είναι γνωστός για την παροχή ποιοτικού περιεχομένου, που σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες τον εμπιστεύονται.

6. Δομή Συνδέσμων

Η δομή συνδέσμων της Wikipedia είναι καταπληκτική. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα γλωσσαρίου, όπου τα άρθρα της συνδέονται αυτόματα με άλλα συναφή άρθρα.

Αυτό βελτιώνει την εσωτερική σύνδεση και είναι καλό τόσο για τον χρήστη όσο και για την υψηλότερη κατάταξη. Βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τα διαφορετικά κομμάτια.

7. Σχεδόν 0% Spam

Όπως η αυθεντία του τομέα, έτσι και το spam score παρέχεται από την Moz.com. Το spam score είναι υψηλότερο για τις ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν τιμωρηθεί από την Google.

Παρόλο που η Wikipedia έχει χιλιάδες, εκατομμύρια ιστοσελίδες, ούτε μία δεν έχει απαγορευτεί ή τιμωρηθεί από την Google. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια πολύ αξιόπιστη ιστοσελίδα.

Categories SEO

Leave a Comment